На тлі нещодавнього скандалу у харківській школі з "тортом розбрату", коли дитині не дали частування та ще й привселюдно принизили через те, що батьки не здають грошей у фонд класу, в соцмережах розгорнулась палка дискусія щодо того, повинні чи не повинні батьки здавати кошти. На ці питання відповідають юристи.

На сторінці в Facebook юрист Роман Корсун детально пояснив ситуацію.

Правила школи. Збори коштів

Збори коштів у школі - тільки ДОБРОВІЛЬНІ!

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Про це також заявляє міністр освіти Лілія Гриневич.

За словами глави МОН, освіта в Україні є безоплатною. Ніхто не може зобов'язати батьків купувати підручники, робочі зошити до них та інше.

Закуповувати компютери, телевізори та інше обладнання, яким користуються вчителі та діти у класі також заберзпечується відділком освіти в регіоні.

Тиснути на дітей з приводу того, що батьки не здають кошти, ніхто не має права.

Втім допомога від батьків може бути, але лише добровільно та за їхньої ініціативи.

Скандал у харківській школі через побори

У харківській школі досі не вщухають пристрасті довкола історії з тортом.

Інцидент розділив українців на два табори. Одні стали на сторону педагогів, натякаючи на їх важку працю, інші навпаки – говорять, що батьківський комітет давно забув про свої реальні повноваження і займається тільки поборами.

Нагадаємо, злощасний торт у харківській школі остаточно довів бідну дитину.

Як повідомляв раніше Знай.ua, дівчинку цинічно принизили в школі перед всім класом.

Також Знай.ua писав, що українці шоковані новою реформою Супрун, до дитини, що згорала відтемператури, відмовилась їхати "швидка".

Дивіться: Лілія Гриневич відповідає на питання батьків