Вартість автогазу в Україні в період з 25 по 26 жовтня зросла на 20-25 копійок за літр.
Тобто, середня ціна на скраплений газ на АЗС підвищилася до 16,23 грн / л.


Попередній ціновий рекорд був зафіксований 22 жовтня цього року. А до цього - в кінці серпня 2017 року, коли ціни на заправках збільшилися до 16,05 грн / л.


За підсумками минулорічного зростання цін АМКУ звинуватив ряд мереж АЗС в змові на ринку автогазу. Також Антимонопольний комітет оштрафував на 41 млн грн відразу п'ять найбільших мереж АЗС за узгоджене підвищення цін на скраплений газ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще


Експерти прогнозують, якщо до кінця року нафта Brent закріпиться на рівні 78 дол./бар., що вище приблизно на 2%, а гривня залишиться на рівні 28,2 грн./дол., бензин і дизельне паливо можуть здорожчати ще на 60 коп./л., з 31,4 до 32 грн./л. для А-95 і 29,7 грн./л.


Зараз на ціну нафти тиснуть два фактори: бажання Саудівської Аравії утримати Brent у діапазоні 70-80 дол./бар. і побоювання фінансових ринків у зв’язку з торговельними війнами.


Ось, до речі, останні дані Мінфіну щодо актуальних цін на пальне у різних областях України:


Дивіться: В Україні продовжують зростати ціни на бензин та газ


Нагадаємо, Антимонопольний комітет (АМКУ) виправдати дії АЗС, які підняли ціни на пальне до рекордних цін.
Як повідомляв Знай.ua, експерт пояснив різкий стрибок цін на пальне в Україні.
Також Знай.ua писав, водіям однією формулою пояснили розрахунок нового податку на машину.