Підвищення тарифів на газ було неминучим рішенням, адже від цього залежить фінансова підтримка України з боку МВФ. Про це заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Передає Хвиля.

"Усвідомлюю, що підвищення ціни на газ — рішення неминуче, адже від цього залежить фінансова підтримка України з боку Міжнародного валютного фонду, яка зараз дуже потрібна державі. Це рішення необхідно для недопущення в Україні економічної кризи", - зазначив Парубій.

Як каже голова Ради, іноді необхідно приймати відповідальні рішення, які можуть не влаштовувати всіх.

"Іноді ці рішення не є і не можуть бути популярними. Але справжні керівники-державники, ясно усвідомлюючи втрату особистої популярності, коли це необхідно, їх беруть", — додав він.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Спікер парламенту стверджує, що зі свого боку проводив зустрічі з багатьма делегаціями західних союзників, в тому числі і з делегацією Світового банку і Міжнародного валютного фонду. Він особисто закликав міжнародних партнерів зняти з порядку денного питання підвищення ціни на газ.

"Дорогі співвітчизники, для ясного розуміння сучасної ситуації варто згадати, що вперше міжнародне зобов'язання про вирівнювання ціни на газ Україна взяла ще у 2008 році. З тих пір ці зобов'язання відображаються в меморандумі з МВФ. Вважаю своїм обов'язком підтримати рішення уряду Володимир Гройсман, адже він бере на себе відповідальність за непопулярні, але необхідні для зміцнення, розвитку та безпеки України, реформи", — підкреслив Парубій.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні уряду в п'ятницю Кабінет Міністрів підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада.

Відразу після цього МВФ оприлюднив заяву про те, що Міжнародний валютний фонд і уряд України домовилися про введення нової програми кредитування української економіки Stand-By натомість програми розширеного фінансування EFF, яка завершується в наступному березні.

Нагадаємо, нові тарифи на опалення українці можуть побачити вже через місяць після того, як уряд встановить нову ціну на газ.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Гройсман зазначив, що подорожчання газу - це одна з умов продовження співпраці з МВФ.

Також "Знай.uа" писав, ціни на бензин на українських заправках до кінця року можуть зрости на чотири-п'ять гривень.