Всесвітній день аудіовізуальної спадщини

Цей день затвердили в 2005 році, тоді, на 33-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, в честь річниці прийняття в 1980 році Рекомендації про охорону і збереження рухомих зображень і в якості механізму для підвищення загальної інформованості про необхідність вжиття термінових заходів для визнання важливості аудіовізуальних документів як невід'ємної частини національної ідентичності.

Згідно з резолюцією, щоб зберегти аудіовізуальну спадщина потрібно докласти певних зусиль, так як всі носії інформації не тільки уразливі, але і недовговічні. У різні роки цей день присвячений різній тематиці проблеми. В цей день проводять різні заходи, круглі столи, конференції, проводять лекції про те, на скільки важливо зберігати ці документи. Створюють місцеві програми, щоб всым разом підготувати національні кіноархіви, аудіовізуальні суспільства.

День Зими (Зимові ночі)

Під кінець підготовки до зими проходить Скандинавський Новий рік. А це означає, що стихія більше не марнує свої сили і людям потрібно звернути свої думки до духовних цінностей. У цього свята є й інша назва «Зимові ночі». Тому що спочатку його святкували кілька ночей, це означало перехід на нічний час року, коли на півночі Скандинавії сонце дуже рано сідає. Свято з'явилося ще в давнину. Воно - символ переходу до зими, цілі міста залежали від людей, а не від природи. До цього часу змінювали обов'язки і до верхівки влади могли пробитися ті, хто зміг протистояти зимы.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Карвах Чаутх в Індії

Цей фестиваль проводиться не у всій Індії, тільки в деяких її частинах, особливо на Півночі. Хоча індуси шанують його і за її межами, так як у цього традиційного фестивалю занадто велике соціальне і культурне значення. Його проводять для заміжніх жінок. Вони дотримуються дуже строгого посту, не їдять і не п'ють воду, таким чином вони бажають чоловікові довгого і успішного життя. Ритуал показує, як дружини віддані своїм чоловікам, і що вони ладні терпіти нестатки для їх благополуччя.
Навіть з огляду на всю суворість посту, жінки чекають його з нетерпінням, тому що це свято допомагає зблизити їх не тільки з чоловіками, але і з родичами чоловіка. Дружини можуть відвідати близьких і рідних, а чоловіки дякують своїм дружинам за відданість подарунками та прикрасами.

Православні свята:

  • Преподобної Параскеви Сербської.
  • День пам'яті мучеників Назарія, Гервасія, Протасія і Келсі.
  • Яхромської ікони Божої Матері.
  • Преподобного Миколи Святоші, князя Чернігівського.

Параскева Грязниха, Параскевт П'ятниці

У цей день відзначається пам'ять святої Параскеви Сербської, що жила в 11 столітті. На Русі Параскеву назвали Грязнихою, так як погода була дуже сирою, а на вулиці була сльота. За брудом люди могли визначити, якою буде зима. Якщо навіть слід від кінського копита моментально заповнюється водою, то зима прийде через чотири тижні. А ще сильна грязюка означала велику кількість дощів навесні.

Іменини в цей день

Ігнатій, Кузьма, Максиміліан, Михайло, Назар, Микола, Петро, Парасковія

Раніше Знай.uа повідомляв, про ТОП-3 заходи в Україні в останні дні жовтня.
Нагадуємо, що в грудні в українців буде більше вихідних.
Також раніше Знай.uа повідомляв, що Філарет повідомив, коли Україна отримає Томос.