Український парламент повинен прийняти закон, який допоможе УПЦ Московського патріархату офіційно змінити назву на Російську православну церкву (РПЦ).

Про це нещодавно заявив архієпископ Чернігівський і Ніжинський, представник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря.

Про це Євстратій Зоря заявив під час прес-конференції у відповідь на запитання про юридичні нюанси з подальшою назвою, адже юридично Українська православна церква закріплена за Московським патріархатом.

Євстратій Зоря також заявив, що після надання Україні Томосу, помісна церква матиме назву - Українська православна церква, і це не бажання УПЦ КП або УАПЦ, а є рішенням, яке було обговорено та погоджено з представниками Вселенського патріархату.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Євстратій Зоря

"Православні церкви в офіційних назвах можуть вказувати додаткові назви, такі як Київський патріархат, автокефальна церква і т. п.", - заявив архієпископ.

Варто нагадати, що Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет розповів про подальші кроки на шляху до створення Української церкви. Це сталося під час прес-конференції "Українська Церква на шляху утвердження автокефалії", яку було проведено в центрі Києва 26 жовтня.

Першим кроком стане скликання Собору, де зберуться представники Київського патріархату, Української православної автокефальної церкви, і Московського патріархату.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час прес-конференції "Українська Церква на шляху утвердження автокефалії" Патріарх Філарет прокоментував і існуючі сьогодні компрометуючи дії Росії надання Томосу Українській церкві.

"Москва готує ґрунт для того, щоб втрутитися військовою силою. Як це сталося в Донбасі під причиною захисту місцевого населення. Зараз вони хочуть нову причину придумати - захист російської церкви, захист православних. Але, знаючи наміри Москви, ми не допустимо ніякого насильства і не дамо жодних підстав для цього, не дамо втрутитися в наше українське життя", - зазначив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Нагадаємо, Варфоломій розбив головну надію путінських попів.

Як повідомляв Знай.uа з Росії знову доноситься автокефальний сморід.

Знай.uа писав, у Варфоломія не відповіли на головне питання православних українців.