Колектив "Украероруху" проінформував "Євроконтроль" про підсумки аудиту підприємства, проведеного Рахунковою палатою.

Крім того, рада підприємства "Украероруху" попрохала міжнародну організацію пояснити, чи справді "Євроконтроль" перевірятиме менеджмент ДП на прохання міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Про це в коментарі УНН повідомив голова Ради підприємства Кирило Поліщук.

Володимир Омелян
Володимир Омелян

"Я особисто звернувся до директора "Євроконтролю" з проханням роз'яснити, чи дійсно вони збираються надавати технічну підтримку підприємству (аудит менеджменту - ред.), якому завдано величезної шкоди з боку директора Бабейчука як найнеефективнішого менеджера всіх часів", - сказав Поліщук.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Поліщук пояснив, що насправді "Євроконтроль" не має повноважень проводити аудит менеджменту "Украероруху". І відповідне прохання з боку Омеляна до організації - не що інше, як спроба відтермінувати звільнення Бабейчука.

"Украерорух"
"Украерорух"

"По-перше, "Євроконтроль" не проводить аудити, а здійснює виключно технічну підтримку. По-друге, Україна вступила до "Євроконтролю" ще в 2004 році. Але "Украерорух", за моїми даними, поки не закінчив технічну інтеграцію до організації. По-третє, "Євроконтроль", як міжнародна спеціалізована організація, яка не займається вирішенням кадрових питань. А надає виключно технічну допомогу", - пояснив Поліщук.

Варто нагадати, що Державне підприємство обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") знову опинилася в епіцентрі скандалу.

Під час перевірки відкритих закупівель виявилося, що керівництво на тендері надало перевагу сумнівній компанії, яка існує всього 8 вісім місяців, при цьому виділивши їй чималу суму – у 3 763 535,62 євро (за нинішнім курсом приблизно 103 мільйонів гривень).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що про необхідність скандального звільнення керівника державного підприємства "Украерорух" Дмитра Бабейчука говорять вже давно. А замість цього він не тільки не позбувся посади, а ще й отримав чималі премії.

Нагадаємо, колектив "Украероруху" через суд змушує Бабейчука "прокинутися".

Як повідомляв Знай.uа "Украэрорух" долітався, Бабейчуку доведеться багато чого пояснити в СБУ, - ЗМІ.

Знай.uа писав, Омелян обійшов закон, віддавши "Украерорух" Бабейчуку, - ЗМІ.