УПЦ КП звернулася до Верховної Ради України з проханням змінити через законодавство назву УПЦ МП на Російську првославну церкву.

В свою чергу, заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП протоієрей Микола Данилевич, заявив, що такий крок УПЦ КП - це спроба рейдерства, яка буде оскаржена в судах і провалиться.

Також протоієрей Микола Данилевич попередив та застеріг всіх від спроб позбавити УПЦ МП їх назви, оскільки, як він заявляє, такі дії суперечили б українському законодавству.

«Згідно із законодавством нашої держави не можна дублювати юридичну назву або якимось чином змінювати її. Неможливо силою змінити назву нашої церкви. Які б закони не приймали, вони не матимуть сили, тому що будь-який апеляційний суд, я вже не кажу про Європейський суд, відхилить таке рішення. Тому ці спроби забрати у нас назву є чистої води рейдерством», - зазначив представник УПЦ МП.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Данилевич вважає таку ситуацію схожу на ту, яка була в 1992 році.

«Зараз Філарет і всі, хто навколо нього, хочуть зробити, вони вже намагалися зробити в 1992 році. Якби вони могли змінити назву на «Українську православну церкву», вони б це зробили вже тоді. Але вони не змогли це зробити з тієї ж причини - повторюся, не можна дублювати назви, тому що Українська православна церква була, вона є, і вона далі буде », - розповів Данилевич.

Нагадаємо, раніше Київський патріархат змусить московських попів провести ребрендінг: подробиці.

Український парламент повинен прийняти закон, який допоможе УПЦ Московського патріархату офіційно змінити назву на Російську православну церкву (РПЦ).

Про це нещодавно заявив архієпископ Чернігівський і Ніжинський, представник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що долю храмів Московського патріархату вирішать парафіяни.

Також "Знай.uа" писав, про те, що Вселенський патріархат відрегував на дикі виски московський попів про "війну".