Слова глави МЗС України Павла Клімкіна про те, що "московському патріархату немає місця в Україні", викликали у путінських попів незрозумілий гнів. Вони в свою чергу звинуватили главу українського зовнішньополітичного відомства в причетності до "московської агентури".

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби УПЦ МП.

"Вдаючись до безглуздих роздумів про церковно-історичні події давнини, міністр дозволяє собі цілий ряд звинувачень на адресу конфесії, яка об'єднує українців", - гнівно заявили в УПЦ МП.

засідання священного синоду УПЦ МП
засідання священного синоду УПЦ МП

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У відомстві Московського патріархату вважають, що він публічно закликав до репресивних заходів щодо УПЦ МП. Представники церкви також заявили, що заява Клімкіна з'явилася в той час, коли президент України Петро Порошенко назвав "московською агентурою" кожного, хто закликає відбирати храми УПЦ, що відповідає ідеї глави МЗС - позбавити можливості на існування церкви МП в Україні.

"Повідомлення на тему, далеку від прямих обов'язків міністра, посіяв сумнів у тому, насправді агентом якої держави є Міністр закордонних справ України пан Клімкін", - пишуть у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рішення Константинопольського патріархату про зняття анафеми з предстоятеля УПЦ КП Філарета викликала істерику у Російської православної церкви. У РПЦ пригрозили розривом євхаристійних відносин з Константинополем.

Варто нагадати, що київський Патріархат закликав єпископат, духовенство та вірних УАПЦ, як і єпископат, духовенство та вірних Московського Патріархату, підтримати процес об'єднання українського православ'я.

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет закликав ієрархів УАПЦ та залучених до процесу єднання ієрархів Московського Патріархату в Україні приступити до підготовки Надзвичайного Об'єднавчого Собору.

Нагадаємо, Томос породив "українську Поклонську": відео.

Як повідомляв Знай.uа Томос дали чи ні? Все про вимоги Синоду простими словами.

Знай.uа писав, Київ розповів, що станеться після Томосу.