Українці продовжують щодня напружено слідкувати за ситуацією на Донбасі, адже важко спрогнозувати, що там може відбутися будь-якої миті і чиїх життів можуть недорахуватися обидві сторони.

Донбас
Донбас

Прес-центр штабу ООС оприлюднив у Facebook оперативну інформацію про ситуацію у зоні бойових дій протягом доби 27 жовтня.

У повідомленні йдеться, що за цей час жоден військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил не постраждав. Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Російсько-окупаційні війська 4 рази порушували режим припинення вогню. Зафіксовано один випадок застосування зброї, забороненої мінськими угодами.

"Опорні пункти українських військ на Приазов'ї, поблизу Водяного, обстріляні з мінометів 82-го калібру і великокаліберних кулеметів, ворог вдруге, крім кулеметів, застосував у районі цього населеного пункту ще й гранатомети. Підрозділи, що обороняються, гідно відповідали окупантам", - сказано в повідомленні .

Також наголошується, що окупанти "не залишають у спокої воїнів Об'єднаних сил неподалік Пісків і Опитного". У цих районах конфлікту противник вів прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Зведення станом на 18:00 27 жовтня 2018 року #ООС #операція_ОС #вечірнє_зведення Упродовж поточної доби,...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Zaterdag 27 oktober 2018

Нагадаємо, на окупованому Донбасі було помічено кілька десятків військової техніки. Конвой з машин військового зразка був нібито з гуманітарною допомогою.

Донбас
Донбас

За словами українських військових, на техніці були написи про те, що машини доставляють гуманітарну допомогу. Про це повідомили на сторінці прес-центр штабу ОНС в соціальній мережі.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі


Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі обговорюють те, як пропагандисти бойовиків на Донбасі продовжують складати страшилки і казки про українських військовослужбовців.

Донбас в окупації
Донбас в окупації

Сепаратистські ЗМІ публікують відповідні "історії".

Так, в одному з таких "видань" 26 жовтня розповіли про "голодуючих бійців ВСУ", які на ґрунті "слабкого і неякісного харчування грабують населення і продуктові магазини", а також про "постійні п'янки і конфлікти" в українській армії.

Донбас в окупації
Донбас в окупації


Також Знай.ua писав про те, що у п'ятницю, 26 жовтня, в київському кінотеатрі "Жовтень" відбулася церемонія відкриття другого кінофестивалю "Київський тиждень критики". На церемонії нагородження українські кінокритики назвали "Донбас" режисера Сергія Лозниці кращим повнометражним ігровим фільмом.