У п'ятницю, 26 жовтня, в київському кінотеатрі "Жовтень" відбулася церемонія відкриття другого кінофестивалю "Київський тиждень критики". На церемонії нагородження українські кінокритики назвали "Донбас" режисера Сергія Лозниці кращим повнометражним ігровим фільмом. Про це повідомляє Lb.ua.

Зазначимо на церемонії вручили премії від кінокритиків та кіножурналістів "Кіноколо".

Список переможців:

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

• Кращий повнометражний ігровий фільм: "Донбас".

• Кращий режисер: Сергій Лозниця.

• Кращий актор: В'ячеслав Довженко, "Кіборги".

• Краща актриса: Ірма Вітовська, "Брама".

• Кращий дебют: "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк.

• Кращий документальний фільм: "Дельта" Олександра Течинського.

• Кращий короткометражний ігровий фільм: "Штангіст" Дмитра Сухолиткого-Собчука.

Відомо, що фестиваль "Київський тиждень критики" триватиме до 1 листопада.

Організаторами фестивалю виступили Союз кінокритиків України, Асоціація "Сприяння розвитку кінематографа в Україні — дивись українське!", і компанія "Артхаус Трафік" за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду.

Варто зазначити, що навколо кінострічки "Донбас" Сергія Лозниці не вщухають суперечки ось вже півроку – з тих самих пір, як драма була представлена на Каннському кінофестивалі. Там стрічку показали в рамках програми "Особливий погляд" і удостоїли премією за кращу режисуру.

Також "Донбас" був вибраний в якості національного претендента на премію "Оскар" за кращий фільм іноземною мовою.

Зараз "Донбас"вийшов в український прокат, і глядачі нарешті можуть оцінити, гідний фільм високих оцінок і гучних дискусій.

Нагадаємо, українська короткометражка виграла престижний закордонний конкурс.

Як повідомляв портал "Знай.uа", популярний голлівудський актор Бред Пітт і кінорежисер Даррен Аронофскі будуть продюсувати фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького "Тигр".

Також "Знай.uа" писав, кожен повинен сходити на новий фільм про українських розвідників на Донбасі - "Позивний Бандерас". Ця картина знята на високому рівні, ця історія розповідає про те, що дійсно відбувається зараз в нашій країні.