У понеділок, 29 листопада більшість українських шкіл відправлять учнів на перші канікули в цьому навчальному році. Проте є школи, які зробили перерву у навчанні на тиждень раніше, головною причиною такого рішення було економія опалення, яке вирішили розпочати трохи пізніше. Чи є такі дії адміністрації навчального закладу законними та хто визначає дати каніку?

Про це розповіла міністр освіти Лілія Гриневич.

Осінні, зимові та весняні канікули - разом 30 днів!

За словами глави МОН, перерва у навчанні для канікул, карантину чи через несприятливі погодні умови - рішення школи та місцевої влади.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Для призначення дат канікул є фіксовані умови:

По-перше, начальний рік повинен розпочатися не пізніше 1 вересня, якщо тільки 1 число припадає не на вихідний день. У такому разу адміністрація школи вирішує, приходити на навчання у вихідний день чи перенести на понеділок.

По-друге, завершення навчального процесу повинно відбутись не пізніше 31 липня.

По-третє, сумарно канікули у школах складають 30 днів, не рахуючи тривалих літніх.

А коли саме розпочнуться шкільні канікули, ви можете довідатися у дирекції школи.

Стосовно карантину, тут також вирішує адміністрація конкретної школ в алежності від ситуації , що склалась.

Нагадаємо, у харківській школі вибухнув скандал, який спровокували батьки. Ученицю шостого класу привселюдно принизили, не дозволивши їй сісти разом з іншими учнями за "солодкий стіл". Таким чином представниця батьківського комітету вирішила помститися батькам дівчинки, що ті не здають кошти у фонд класу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, юристи пояснили, на що можуть, а на що не варто батькам здавати гроші в школу.

Також Знай.ua писав, що дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів забороняється.

Дивіться: Канікули. Правила школи