Українці зі страхом очікують платіжок за комунальні послуги за листопад, адже саме з цього періоду очікується відчутне підвищення тарифів.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Однак днями стало відомо, що Державна регуляторна служба не погодила проект постанови Кабінету міністрів про поетапне підвищення ціни на газ для населення з 1 листопада.

опалення
опалення

Відповідний документ був опублікований на сайті служби від 26 жовтня, пишуть ЗМІ.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Згідно з документом, даний проект (тільки в іншій редакції) уже розглядався, і був узгоджений ще 10 серпня.

Однак після повторного розгляду з'ясувалося, що запропонований проект відрізняється від того, який був отриманий службою 18 жовтня і незабаром прийнятий Кабміном.

Кабмін
Кабмін

"У представлених на узгодження документах відсутній аналіз регуляторного впливу, який буде надавати регуляторний акт на ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб'єктів господарювання, громадян та держави, а також обґрунтування відповідності проекту принципам регуляторної політики", - йдеться в повідомленні.

Причиною відмови стало те, що нова редакція документа не відповідає досягнутим домовленостям між учасниками ринку природного газу. Більш того, у службі наголосили,що було виявлено невідповідність окремих норм проекту чинному законодавству.

комуналка
комуналка

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України оприлюднив на своєму сайті постанову, відповідно до якої ціни на газ для населення будуть підніматися у три етапи.

газовий лічильник
газовий лічильник

Зазначена постанова було опубліковано на Урядовому порталі у четвер, проте пізніше її було видалено.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Відповідно до документа, в період з 1 листопада 2018 року по 1 травня 2019 року ціна на газ для населення буде складати близько 6235,5 гривні без ПДВ та витрат на транспортування і надбавки облгазів.

Разом з ПДВ, витратами на транспортування і надбавками облгазів ціна на газ для потреб населення складаиме 8550 грн за 1 тис куб м, про що зявляв Кабмін раніше.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман


Як повідомляв раніше Знай.ua, показники якості в сфері теплопостачання буде моніторити Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

Опалення
Опалення

Як відзначають в НКРЕКП це дозволить повідомляти споживачам та всім зацікавленим сторонам про рівень надання послуги.


Також Знай.ua писав про те, що в уряді вже підбили перші результати нового опалювального сезону.