В уряді вже підбили перші результати нового опалювального сезону.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, тепло подали вже у 60% дитячих садків, шкіл, поліклінік та лікарень, а також у 45% багатоповерхівок.


Всього за статистикою у нашій країні нараховується понад 15 тисяч загальноосвітніх шкіл, 18 тисяч дитячих садків, 2712 лікарень та 82 тисяч будинків, куди потрібно подавати централізоване опалення.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Україна на 100% технічно готова до проходження опалювального сезону. В центрі і на півночі країни він уже розпочався і, в першу чергу, це стосується соціальної інфраструктури. Південь країни запустився поки на 10-15%, оскільки температурний режим у Херсоні, Миколаєві, Одесі та Запоріжжі набагато вищий, ніж у Києві", - стверджує Зубко.


За словами міністра, несвоєчасна подача тепла каратиметься, зокрема під прицілом опиняться відповідальні чиновники органів місцевого самоврядування, може дійти навіть до кримінального провадження:

"Ми вже попередили, що у випадку невчасного запуску опалення будуть порушуватися кримінальні справи. Ми будемо звертатися до прокуратури щодо випадків службової невідповідності та бездіяльності на місцях", - додав Зубко.


Як відомо, відповідно до чинного законодавства, опалювальний сезон повинен стартувати, коли середньодобова температура протягом трьох днів опустилася нижче 8 градусів тепла.

У великих містах технологічно для повного запуску опалення потрібно чекати тиждень-півтора.


Дивіться: Опалювальний сезон-2018. Хто отримає субсидію?


Нагадаємо, з 1 листопада на українців очікує значне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.
Як повідомляв Знай.ua, Кабмін підвищить оплату за газ, посилаючись на вимоги МВФ.
Також Знай.ua писав, в Україні змінять правила оформлення та надання субсидій.