До кінця опалювального сезону, за заявою уряду, ціну на газ підвищувати не будуть. На сьогоднішній день ми маємо нову ціну, яка на 23% більше за попередню. А от, на скільки підніметься ціна на блакитне паливо по завершенню опалення, хвилює багатьох українців.

Про це пише "Економічна правда".

Так, за даними джерела, наступний етап подорожчання газу в Україні вже може бути на 40%. Такий раптовий стрибок може відбутися в рамках домовленості з Міжнародним валютним фондом, за оцінками якого Україна є найбіднішою країною Європи.

Так, кредитор вимагаэ доведення ціни на блакитне паливо до ринкової.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ринкова ціна" розраховується на базі імпортного паритету - середньої ціни на імпортний газ за певний період. Ця складова у структурі ціни на газ для споживачів є найбільшою. Вона включає прогнозну ціну на німецькому газовому торговому майданчику (хаб NCG), а також вартість транспортування газу від NCG до західної межі України через Німеччину, Чехію і Словаччину.

Раніше говорилося, що підвищення ціни на газ буде разовим, проте, як бачимо, ціни ростимуть у кілька етапів.

Наступний вібудеться не раніше, ніж по завершенню нинішнього опалювального сезону, принаймні так обіцяють у Кабміні.

Додамо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив українців, щоб вони спали спокійно, ні в цьому році, ні до кінця опалювального сезону газ дорожчати не буде. Хоча й так на сьогодні ми маємо ціну на 23% більшу за попередню.

Нагадаємо, нові платіжки з оновленими тарифами на опалення та воду українці отримають у січні 2019 року.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям порекомендували встановити сучасні лічильники тепла. Тепер жителі багатоквартирни будинків з так званою горизонтальною розводкою інженерних конструкцій зможуть встановити оптимальну систему індивідуального обліку тепла.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, як діяти, коли ваш лічильник ні з того, ні з сього почав "накручувати" зайві кубометри.

Дивіться: Як відєднатись від центрального опалення та економити газ