Уже з 1 листопада українці відчують на собі значне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Однак навіть до моменту підвищення, установленому законодавчо, в Україні простежуються шахрайські схеми щодо регуляції тарифів, передають ЗМІ.

За результатами моніторингу стану регуляції тарифів на тепло органи місцевого самоврядування стало очевидно, що в окремих регіонах України необгрунтовано підвищували тарифи на тепло, причому рівень такого підвищення досягав 70%.

знижка на опалення
знижка на опалення

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Про це повідомила у Facebook Оксана Кривенко, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ).

"Не дивлячись на власні обіцянки знизити тарифи на тепло при стабільних цінах на газ, місцева влада протягом 2017-2018 років їх лише підвищувала. До такого висновку прийшла комісія за результатами моніторингу стану регуляції тарифів на тепло органами місцевого самоврядування, яким Регулятор передав відповідні функції", - розповіла експерт.

Опалення
Опалення

За даними Оксани Кривенко, у громадах окремих регіонів збільшили тарифи на тепло до 50%, хоча не мали на це жодних об'єктивних причин.

Зокрема, у м.Слов'янськ тарифи необґрунтовано зросли на 70,3%, в м.Тернівка - на 57,1%, в м.Івано-Франківськ - на 41%.

Також в ряді міст безпідставне зростання тарифів становило від 12,6% до 37,1%.

газовий лічильник
газовий лічильник

Нагадаємо, підвищення тарифів на газ було неминучим рішенням, адже від цього залежить фінансова підтримка України з боку МВФ.

газ в Україні
газ в Україні

Про це заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

"Усвідомлюю, що підвищення ціни на газ — рішення неминуче, адже від цього залежить фінансова підтримка України з боку Міжнародного валютного фонду, яка зараз дуже потрібна державі. Це рішення необхідно для недопущення в Україні економічної кризи", - зазначив Парубій.

Андрій Парубій
Андрій Парубій


Як писав раніше Знай.ua, з 1 листопада 2018 року набирають чинності нові граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, тобто на фіксовану телефонію.

пенсіонерка
пенсіонерка


Також Знай.ua писав про те, що КМДА ще 15 жовтня оголосили про те, що опалювальний сезон в Києві офіційно стартував, проте більшість киян так і не відчули тепло у своїх домівках.