Відтепер швидку допомогу можна не дочекатися, українцям пояснили нові правила виклику лікарів. Медична реформа кардинально змінює правила та додає додаткового головного болю.

Про це розповіли у Міністерстві охорони здоров'я.

За інформацією представників МОЗ, до пацієнтів карети швидкої відправлятимуть до пацієнтів лише в екстрених випадках, а час проїзду скоротять.

швидка допомога

Сьогодні працівники "швидкої" постійно скаржаться на пекло на дорогах. Через загруженість шляхів, спецтранспорт не завжди пропускають, а в години пік дістатися швидко на виклик взагалі неможливо.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Іноді у них може радіо грати голосніше, ніж треба, тому вони і не чують. Їдеш, а у них музику через два ряди в своїй машині слухаєш", – розповів водій автомобіля "швидкої" Віталій Романчук.

Медпрацівник, який провів півжиття за кермом, стверджує, що в годину пік, коли вся столиця стоїть, прибути на виклик за 10 хвилин, як того вимагає норма, – майже неможливо.

"Веземо ми, звичайно, намагаємося довезти, щоб швидко все було. Ну, розумієте, ми ж не злетимо. Дуже багато транспорту в Києві. І при цьому практично всі лікарні знаходяться в центрі. Куди їдеш – навколо пробки, все забито", – скаржиться Романчук.

Нерідко водії просто ігнорують "швидку", не дають дорогу.

"Є виклики, коли я кажу водієві: жени, тому що рахунок йде на хвилини, а на секунди. Не пропускають буває, тому що їм просто нікуди подітися, а буває нахабно не пропускають, підрізають", – розповіла лікар невідкладних станів".

Нагадаємо, українців приголомшило відео, як у львові водії пропускають карету шкидкої допомоги. Це вселяє надію!

Як раніше повідомляв Знай.ua, інтернет-міністр уляна Супрун розповіла, чому потрібно українцям займатися йогою.

Раніше портал Знай.ua писав, що Уляна Супрун вчить українців правильно чхати.

Дивіться: Медична реформа у селі. Чи працює система