Як відомо, в ніч з 27 на 28 жовтня в Україні перевели годинники. Сьогодні вночі годинник переводять на одну годину назад. Незважаючи на те, що у нас з'явиться додатковий час для сну, це не завжди добре позначається на здоров'ї.

До нового режиму дня важко звикнути, через те, що можливе погіршення самопочуття, зниження імунітету і порушення сну.

Щоб перехід на зимовий час не позначилася негативно на здоров'ї, важливо дотримуватися простих правил. Про це повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун в Facebook.

Сонячне світло — один з основних факторів, який управляє циркадными ритмами людини.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Перехід на зимовий час в кінці жовтня потрібен, щоб людина спала, коли достатньо сонячного світла протягом короткого дня.

Однак людям, які страждають від серцево-судинних захворювань, під час переходу, потрібно бути особливо уважними. Деякі дослідження вказують, що після зміни часу зростає ймовірність серцевого нападу.

Але для більшості людей, що не мають проблем зі здоров'ям, перехід на зимовий час не буде нести небезпеку.

Експерти кажуть, що перехід на зимовий час люди переносять легше, ніж на літній, але організм людини все одно до нового режиму звикає протягом цілих двох тижнів.

Як впорається із змінами часу:

Підіть на прогулянку, так як перебування в променях денного світла допомагає звикнути до змін. Та й взагалі, невелика прогулянка, кожен день, допоможе позбутися від стресів і підвищить імунітет.

Не плануйте важливі справи і фізичні навантаження в перші дні після переведення годинників. Це може негативно позначитися на вашому самопочутті.

Збалансовано харчуйтеся, щоб організм не відчував нестачі в корисних речовинах. Не зловживайте гострим, жирним і алкоголем.
Спіть не менше 7-8 годин. Дотримуйтеся правильного режиму.

Сьогодні вночі переводять стрілки годинника на одну годину назад. Попри те, що ми зможемо спати на годину довше, зміна...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zaterdag 27 oktober 2018

Нагадаємо, чому ви не можете прокинутися вранці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", запах партнера може заспокоїти жінку, яка знаходиться в стресовій ситуації.

Також "Знай.uа" писав, медики виявили новий спосіб лікування безсоння на молекулярному рівні.