У Польщі з'явилась неоднозначна реклама про українських заробітчанок. Так, на сітілайтах можна побачити плакати з зображенням українок на тлі 200-гривневої купюри з Лесею Українкою.

На картинках жінки миють посуд, збирають ягоди, прибирають, власне роблять те, що виконують сьогодні більшість українок, які поїхали шукати кращого життя до інших країн.

плакат

Автором цієї ідеї витсупила Оксана Брюховецька. Жінка пояснила, що статус і праця українських мігранток в Польщі має стати предметом дискусій, підняття на обговорення питання форм капіталістичної економіки та гендерної політики.
А такі плакати додають їм видимості.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Незрозуміло, це зрада чи перемога?", - коментують в Telegram-каналі "ЗП".

реклама

Українських заробітчанок Брюховецька намалювала на 200-гривневій купюрі із зображенням відомої української поетеси та письменниці Лесі Українки. А вгорі на плакатах напис польською: "Я – українка!"

"Українка — так найчастіше називається трудова мігрантка у Польщі. Леся Українка — це псевдонім видатної поетеси, письменниці, перекладачки, яка на початку ХХ століття займалася популяризацією феміністичних та соціалістичних поглядів. Сьогодні ця складова її творчості маргіналізована — натомість Леся Українка вважається іконою української культури, а її портрет прикрашає 200-гривневу купюру", – зауважила Оксана Брюховецька.

заробітчанка

Втім у мережі люди відвето пишуть, що реклама їх спантеличила та викликала неоднозначну реакцію.

Дехто назвав це приниженням образу української жінки та закріпленням стереотипів.

Нагадаємо, підвищення мінімальної зарплати не зупиняє українців у боротьбі за виживання. Прибутки досі мізерні, а рівень міграції росте мало не щодня.

Як повідомляв портал Знай.ua, за що цінують українців польські роботодавці.

Також Знай.ua писав про те, що юрист пояснив трагедію заробітчан рекламою з 90-х

Дивіться: Що шукають українці за кордоном та що знаходять