Спецслужби Великобританії знали про плани Саудівської Аравії викрасти журналіста Джамаля Хашкаджи. Про це заявляє газета Daily Express.

Джерело, близьке до Хашкаджи, повідомиkj виданню, що журналіст мав намір надати розголосу інформацію про застосування Саудівською Аравією хімічної зброї в Ємені. За його словами, вони зустрічалися за тиждень до інциденту, і журналіст виглядав вкрай стурбованим і схвильованим.

Брехня і прикриття: колеги вбитого журналіста Хашкаджи обурені поясненнями Саудівської Аравії

Також видання зазначає, що наказ був відданий "королівським колом", але не наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бін Сальманом.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Спецслужби Великобританії отримали інформацію про деталі спецоперації проти Хашкаджі на початку вересня, приблизно за три тижні до того, як той 2 жовтня увійшов в саудівське консульство в Стамбулі.

Нагадаємо, раніше Саудівська Аравія мала намір судити підозрюваних у вбивстві журналіста Джамаля Хашкаджи на своїй території. Про це розповів міністр закордонних справ королівства Адель аль-Джубейр.

"Вони були затримані в Саудівській Аравії, слідство щодо них йде в Саудівській Аравії, і вони будуть засуджені в Саудівській Аравії", заявив він.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Туреччина почне судовий процес у справі про вбивство журналіста The Washington Post Джамала Хашкаджи у разі, якщо Саудівська Аравія зазнає невдачі. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Також "Знай.uа" писав, що камери відеоспостереження зафіксували, як саудівський "двійник" Хашкаджи ходить по вулицях у його одязі після його смерті. Відеокадри з камер спостереження розмістили CNN.

"Член команди з 15 чоловік, підозрюваний у смерті Джамала Хашкаджи, переодягнувся в його одяг і був помічений камерами відеоспостереження в Стамбулі в той день, коли журналіст був убитий", - розповів високопоставлений турецький чиновник.