У вересні середня номінальна заробітна плата в Україні склала 9042 гривень. Це на 12,9% більше, ніж у минулому році та більш, ніж вдвічі перевищуєе мінімальний показник.

Про дані Держстату повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Зазначається, що в Україні зарплати вищі за середні отримують працівники промисловості, особливо в фармацевтиці (16,4 тисяч гривень), нафтопереробці (11,4 тисяч гривень) і металургії (11,2 тисяч гривень), транспорту, а також в галузі ІТ.

гроші

Також вдвічі вищі від мінімальних показники зарплат освітян (7176 грн) та медпрацівників - 5730 грн.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Варто відзначити, що за прогнозами Кабміну, показник середньої зарплати, як один з орієнтирів економічного розвитку України, повинен досягти позначки в 10 тисяч гривень.

Додамо, що з 1 січня 2019 одноразово у наступно році піднімуть і мінімальні зарплату, яка складе 4 170 грн.

Таким чином підвищення мінімальної зарплати до 4,1 тис. в уряді взяли за підсумками першого півріччя 2018 року. Зараз мінімальна зарплата становить 3200 гривень.

Також на початку 2018 року Павло Розенко запевнив, що до кінця року середня зарплата в Україні повинна становити не менше 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, роботодавцям, які не оформляють працівників офіційно, загрожують великі штрафи.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям нагадали, скільки вони повинні мати страхового стажу, щоб вийти на пенсію.

Ті, хто досяг 65-річного віку та має страховий стаж 25-30 років, можуть піти на заслужений відпочинок. Іншим же потрібно допрацювати до норми, або ж купити собі додаткові "роки".

Також Знай.ua писав, що у Польщі з'явилась скандальна реклама про українських заробітчанок.