На тлі агресії РФ в Азовському морі ЗСУ зміцнили оборону узбережжя, як зазначив командувач об'єднаних сил Сергій Наєв:


"Ми вже зміцнили фортифікації, зокрема мінно-вибуховий загородження уздовж ділянок, які вважаються небезпечними для морського десанту. Постійно тренуємо всі сили, які захищають морське узбережжя", - прокоментував він.


Відповідаючи на питання щодо загрози, яку озвучували 4 роки тому, про плани Росії "пробити сухопутний коридор" до Криму, Наєв сказав:

"Ми і сьогодні враховуємо таку загрозу. Щоб її нівелювати, проводимо планування, відпрацьовуємо взаємодію всіх сил, в тому числі і на морі. Тримаємо їх у постійній готовності. Є планові і раптові перевірки ".

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще


Відомо, що РФ перекинула в Азовське море понад 120 своїх кораблів. Переконання в тому, що РФ хоче окупувати Азовське море так само, як і Крим.

Азовське море
Азовське море


"Безпосередньо у зоні ООС присутність Збройних сил РФ та її прикордонників нам не дошкуляє. Тут РФ проводить розвідку літаками. Але вони не заходять в нашу зону відповідальності - літають вздовж свого берега. Жодного разу в районі ООС (Біля узбережжя Донецької області. - Ред.) не було випадку, коли корабель прикордонників ФСБ зупиняв українське чи іноземне судно, що прямувало до Маріуполя", - додав Сергій Наєв.


Дивіться: Для оборони Чорного та Азовського морів: Україна отримала 2 катера Island / репортаж з Балтимора


Нагадаємо, ЄС і США можуть назавжди прогнати Росію з Азовського моря
Як повідомляв Знай.ua, українцям пояснили, чому не можна просто так вигнати Путіна з Азовського моря.
Також Знай.ua писав, з ініціативи української сторони на засідання збирається Рада Безпеки ООН, щоб обговорити ситуацію, що склалася на Донбасі.