Повір'я

Так як Лука був відмінним цілителем, то сьогодні кожна людина повинна була з'їсти побільше «лука», цибулі щоб зміцнити здоров'я перед зимою. Люди вірили, що якщо сьогодні з'їсти цибулю, то вона вилікує навіть хронічні хвороби. Щоб лікувати шкірні захворювання і пошкодження, його товкли в ступах, а потім наносили на рани. Вони до речі, дійсно швидко затягувалися. А дівчата використовували цибулю для шкіри і для волосся, щоб були сильнішими і красивішими.

Ще на Луків день починалася осіння путина. Рибалки виходили в море, іноді з сітями, іноді за допомогою особливого способу лову - лучінням. Це був пучок лучин, які запалювали на носі човна. Щоб уберегтися від небезпек води і отримати хороший улов різної риби, рибалки молилися апостолу Луці. «Лука - рибу одержить, нас жити вчить» - казали рибалки.

До речі, улов дійсно був відмінним, тому було багато риби на столі. Але дітям, які ще не навчилися говорити, рибні страви не давали. Інакше за повір'ям, вони будуть німі, як риба. Сни про рибу в цей день означали дощ і сльози, а для жінок - швидку вагітність.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Прикмети на 31 жовтня

  • Хмари по небу пливуть з півночі на південь - погода буде ясною і навпаки.
  • Роги місяця дивляться в північну сторону - погода в найближчі дні буде сухою. Якщо місяць спрямований на південь, то сльота протримається до початку листопада.
  • Якщо 31 жовтня блідий і каламутний місяць - буде дощ або сніг. Можливі також морози.
  • Якщо на вишні до цього дня ще залишилося листя, то сніг, що випав, швидше за все, швидко розтане.
  • Якщо йорж в сіті попався - гарного улову не чекай.
  • До весняного Луки (5 травня) - немає хліба і немає муки, а прийшов осінній Лука - є хліб і є мука.
  • Народженим 31 жовтня даний дар цілительства і талант художника. Носити їм слід аквамарин.

Раніше Знай.uа повідомляв, про те, що ні в якому разі не можна робити в Хеллоуїн.
Нагадуємо, що в грудні в українців буде більше вихідних.
Також раніше Знай.uа повідомляв, що в Україні є 5 просто казкових місць, які обов'язково потрібно відвідати.