Проти лікаря ужгородської районної лікарні, який забув голку в горлі 13-річного хлопчика, відкрили справу. Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка Лора Приходько.

Відомо, що розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником).

Як пише "КП в Україні" з посиланням на маму хлопчика Олену Марадик-Калініч, лікар витягнув нерв із зуба дитини, поставив ліки і призначив зустріч через тиждень. Але практично відразу після виходу з клініки хлопчик почав скаржитись на специфічний біль у горлі: "Щось коле. Ніби щось впало і там застрягло".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Я вирішила, що, напевно, уламок зуба. Попросила сина потерпіти, попити водички – може, пройде, - каже Олена. – Не минуло. Через дві години ( стільки лікар заборонив пити і є), я дала Юреі хліб – може, він проштовхне осколок і все буде в порядку. Але стало тільки гірше. Дитина почала задихатися при розмові".

Відомо, що після дводенних поневірянь по лікарях хірург відправив дитину до ЛОРа. Той, нарешті, витягнув з горла хлопчика голку.

"Лікарі сказали, що вона могла потрапити в трахею, легені, і тоді страшно уявити наслідки", - розповіла мати.

Лікар ужгородської лікарні

Сил з'ясовувати причини такої поведінки лікарів після пережитого стресу у матері хлопчика не залишилося. Звичайно, після шоку, вона заходила до стоматолога, який дав початок цій біганині по лікарях. Але він відмовився що-небудь пояснювати. Не захотів спілкуватися з журналістами. В лікарні не піднімають трубку.

"Слава Богу, що все вже позаду. Синові вже трохи краще, хоч горло ще болить. А від лікаря ми навіть "Пробачте" не почули, тільки хамство, та зауваження, з чого це раптом ми про цю історію розповідаємо".

Буде скаржитися на лікарів, мама підлітка ще не вирішила.

Нагадаємо, лікар уважно вивчав Facebook померлих пацієнтів.

Раніше портал "Знай.uа" писав, чому лікарі "відмовляються" від пацієнтів.

"Знай.uа" писав, що Уляна Супрун навчить українців правильно чхати.