Надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг є набагато більш ефективним механізмом, ніж встановлення низької ціни на блакитне паливо.

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляє "Хвиля".

"У 2014 році, до розширення програми житлових субсидій та зі зниженням ціни нижче ринкової, Держбюджет компенсував втрати Нафтогазу в обсязі 114 млрд гривень в рік. Всі отримували дешевий газ, а потім всі разом платили його справжню ціну, але через бюджет", — нагадав Рева.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Міністр підкреслив, що в 2018 році на субсидії витрачається близько 50 млрд гривень, що вдвічі менше, ніж коли дотували Нафтогаз.

"Більше того, сьогодні ці кошти через субсидії потрапляють до тих, у кого низькі доходи, а дотування ціни на газ знижувало ціну для всього населення, включаючи тих, хто має всі можливості самостійно оплачувати", — зазначив він.

Додамо, з 1 листопада вартість блакитного палива для населення зросте на 23,5%, це у переводі на живі гроші означає, що українці платитимуть за тисячу кубів газу 8548,92 гривень.

Нагадаємо, монетизації субсидій українцям доведеться чекати до наступного року, втім далеко не всі зможуть побачити живі гроші за зекономлені субсидії.

Як повідомляв раніше Знай.ua, крім підвищення ціни на газ, паливо, зростанні тарифів та подорожчання продуктів, на українців у листопаді чекає ще багато чого, від чого не захочеться жити.

Також Знай.ua писав, що громадянам нагадали, що за два місяці підвищать тарифи практично на всі компослуги, пов'язано це з подорожчанням блакитного палива. За попередніми підрахунками, нові ціни будуть на 16-18% більші за нинішні. Це стосується опалення та гарячої води. Також може подорожчати на 10% і електроенергія.

Дивіться: Як зекономити тепло в будинку