Повір'я

Люди вірили, що в цей день бушує домовик в стайні, він трепле кобилам гриви і піднімає на диби жеребців. «Шлях груден - коню запряженому труден», - говорили люди і давали коням відпочити. Так що у конюхів сьогодні теж був день відпочинку, і вони могли насолодитися різними курячими блюдами, які сьогодні готували. Їх було багато, особливо цікавим був пиріг курник, а все через те, що прийнято було в цей день різати курей.

Також Іванів день ще називали днем Садока. Садок - це єпископ в перській області, якого стратили в 4-му столітті за його віру Святого шанують і вважають покровителем тих людей, які померли і не покаялись. Раніше вірили, що в цей день нечисть приходить на землю і лякає перехожих, а відьми влаштовують шабаші. Щоб налякати самим нечисту силу, люди вбиралися страшними персонажами і дуже шумно гуляли.

Прикмети на 1 листопада

  • Якщо в цей день холодно, то весна не скоро настане.
  • Якщо сніг ліг на мерзлу землю, то урожай хліба буде багатим.
  • У цей день стоїть велика багнюка - зима прийде через 4 тижні.
  • Іванів день видався морозним - значить в день Дмитрія Солунського (8 листопада) буде спостерігатися відлига.
  • Перелітні птахи високо летять - зима буде сніжною і навпаки.
  • Народжені 1 листопада відрізняються деякою балакучістю. Носити їм слід гранат.

Раніше Знай.ua повідомляв, що тепер українці відзначатимуть ще одне державне свято.
Нагадуємо, що в грудні в українців буде більше вихідних.
Також раніше Знай.ua повідомляв, що в Україні є 5 просто казкових місць, які обов'язково потрібно відвідати.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще