Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" опублікувала цінові пропозиції поставки газу на умовах ПСО (положення про спеціальні зобов'язання), які буду діяти з 1 листопада 2018 по 30 квітня 2019 року. Про це повідомляється на сайті "Нафтогазу", передає Хвиля.

газ в Україні
газ в Україні

Згідно з повідомленням, ціна газу для всіх категорій споживачів на умовах ПСО становить 7482,61 грн за тис. куб. м газу з урахуванням ПДВ. Вказана ціна не враховує вартість доставки газу, його розподіл і ПДВ на ці операції. Кінцева ціна газу для населення становить 8548,92 грн, для підприємств теплокомуненерго – 8361,85 грн.

Раніше ми писали, що подорожчання природного газу для населення на 23,5% призведе до збільшення вартості опалення для населення приблизно на 18-20%.

видобуток газу
видобуток газу

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Про це заявив експерт з питань житлово-комунального господарства Сергій Дяченко.

"За моїми підрахунками, перш за все, зросте ціна на тепло на 18-20 відсотків. Це буде ключове подорожчання" , - повідомив експерт.

Також Дяченко уточнив, що вартість тепла залежить від ціни на газ в середньому на 70-80%, тому підвищення ціни на газ найбільше вплине саме на опалення. Також подорожчання торкнеться і вартості електроенергії — але тільки 10%, що працює на газі.

газовий лічильник
газовий лічильник

Також ми писали, що незважаючи на те, що газ для населення, здається, дорожчає не по днях, а по годинах, оптимістично налаштований прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що все могло бути набагато гірше. Міжнародний валютний фонд вимагав підвищити вартість палива ще більше, так що обурюватися взагалі причин немає.

Таку заяву глава уряду зробив в ефірі українського телеканалу, повідомляє прес-служба Кабміну.

ціна на газ
ціна на газ

Так, Гройсман зазначив, що подорожчання газу - це одна з умов продовження співпраці з МВФ.

Нагадаємо, Гройсман пояснив українцям, як нам ще пощастило

Як раніше повідомляв Знай.uа, опалення виявиться не по кишені простим українцям, і ось чому.

Також раніше портал Знай.uа повідомляв, що ціни на бензин на українських заправках до кінця року можуть зрости на чотири-п'ять гривень.