На Донбасі відбувається практично революція в мистецтві. Художник, який побував у полоні, став прикрашати ці забуті Богом і людьми будівлі пастельними малюнками. Офіцер 10-й гірничо-штурмової бригади на ймення Сергій з позивним Злий малює жіночі портрети і тіла, які потроху стають місцевим мистецьким надбанням.

Він пройшов пекло в Іловайську, був у полоні і знову повернувся на передову. Почав війну добровольцем-розвідником. 35-річний військовий народився в Казахстані, до початку бойових дій вивчився на психолога і жив у Києві.

"Я в 2014-му був в батальйоні Донбас. При виході з Іловайська ми потрапили в полон до кадрових військовим з РФ. Домовилися спочатку, що поранених забере Червоний хрест, а нас вивезуть через Ростовську область і передадуть в Україну, але домовленість була порушена – поранених забрали, а нас відвезли в окупований Донецьк. В полоні був 33 дні. Спочатку мені діставалося, а потім стало простіше – "увімкнув художника", — говорить військовий.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Коли бойовики дізналися про творчі здібності Злого, то мало не під дулом пістолета наказали Сергію зобразити одну із своїх санітарок. Все, що знадобилося офіцерові – це фотографія дівчини. Після того, як портрет викликав захват у окупантів, художнику в полоні стало набагато простіше.

Зараз Злий знову на фронті. Каже, фарб і полотен немає, але це нестрашно – в темні часи прекрасне, як і світлих людей, завжди добре видно.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав про сім'ю переселенців з Донбасу, яка вирушили шукати кращого життя в Росії. Священик з родиною розраховували на привітний прийом, однак нарвалися на бюрократичну тяганину, внаслідок якої вони навіть не можуть оформити тимчасовий дозвіл на проживання. Сім'я живе в глухий російської селі без документів і прав, а сина взяли в школу лише під чесне слово, що дозвіл на тимчасове проживання буде оформлено до кінця року.

Що ж стосується графіті, то далеко не завжди воно буває твором мистецтва. Добре, якщо стріт-арт має своєю метою прикрасити будинок. Раніше ми публікували матеріал, в якому йшлося про п'ять чудес світу, постраждалих від рук безсоромних вандалів в різний час.

Також раніше ми писали про дуже дивне графіті. У всіх районах Києва з'явилися моторошні попередження у вигляді графіті про те, чому не варто оформляти ID-паспорт. Анонімний графітчик розповідає про якусь електронну систему контролю під назвою Звір і порівнює оформлення електронного паспорта зі штрих-кодом на лобі.

Також ми писали, що картина відомого художника самознищилася після продажу на аукціоні за рекордну суму.