Через комп'ютерну гру вибухнув міжнародний скандал. Польський Інститут національної пам'яті побачив пропаганду нацизму в грі, розробленій одеситом. За сюжетом, одні гравці біжать з нацистського концтабору, а інші їх розстрілюють і відправляють в газові камери.

Польський інститут національної пам'яті подав в прокуратуру на українських розробників за образу польського народу і пропаганду фашизму. Зараз Окружна прокуратура Варшави проводить слідство проти української комп'ютерної фірми.

Розробник гри, яка шокувала поляків, запевняє – не мав на меті образити когось.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Скандал вибухнув після того, як користувач Youtube Pierro Cocco виклав в youtube трейлер до гри з саундтреком пісні, текст якої в Польщі підпадає під екстремістські статті.

Хто і для чого використав відео українських програмістів, не відомо. Однак цей ролик жваво обговорювали на російському телебаченні.

Тема таборів смерті, де загинули мільйони людей – неприпустима для ігор.

"Я повністю будь-який зв'язок з концентраційним табором прибрав, одяг повністю змінений у всіх, ніяких газових камер", – каже Дмитро Дибіна, автор гри "Ціна свободи".

Станом на зараз ніхто не звертався до комп'ютерної фірми з офіційними претензіями.

Раніше ми повідомляли, що дослідження OpenAI пояснює, як ШІ завдяки цікавості перевершив своїх попередників, які грали в класичну гру 1984 року "Помста Монтесуми". Звичайно, це не настільки складна гра в порівнянні з Дотою, або ж Контрою, адже гра досить стара, і розробники мали мінімум можливостей для створення гри.

Причиною складності гри є невідповідність між геймплеєм і методом навчання штучного інтелекту.

Зазвичай ШІ досліджує світ методом проб і помилок, а потім навчається на невдачах, доводячи свою майстерність до досконалості.

Нагадаємо, Google зробить ваш ТВ розумніші сусідів.

Як повідомляв "Знай.uа" Google поховає ще одну невдалу розробку.

Також Знай.uа" писав, що Google знайшов елегантний спосіб поголити брови Pixel 3XL.