У неділю, 4 листопада, Україну сколихнула трагічна звістка про смерть відомої громадської активістки Катерини Гандзюк, на яку вчинили замах улітку цього року.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

У зв'язку з цією трагічною подією у неділю, 4 листопада, у низці міст України пройдуть акції пам'яті активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк.

Про це йдеться на сторінці заходу у Facebook.

"Її вбили. Вона не пережила напад. Ми чекаємо об'єктивних даних. Ми продовжуємо вимагати імена замовників. Тепер вже вбивства. Чекаємо всіх небайдужих о 19:00 під МВС на Богомольця. Будемо згадувати нашу Катю", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

ПОБАЧИВ - ПОШИР. Судячи з відміток, на акції у Києві буде добра половина моїх фейсбучних друзів. Страшенно боляче, що...

Geplaatst door Taras Yemchura op Zondag 4 november 2018

Станом на 17:00 відомо, що відповідні акції пройдуть у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Луцьку, Одесі, Полтаві, Ужгороді, Хмельницькому та Херсоні. У всіх містах люди збиратимуться на 19:00.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Нагадаємо, у неділю, 4 листопада стало відомо про смерть активістки, жертви замаху Катерини Гандзюк. Про це повідомляється на сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook.

У віці 33 років в лікарні через обрив тромбу померла відома херсонська активістка Катерина Гандзюк.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Катерина Гандзюк була відомою в Херсоні своєю проукраїнською позицією громадським діячем і волонтером. Була депутатом двох скликань міськради. Вона виконувала обов'язки керуючого справами міської ради.

За словами мера міста Володимира Ніколаєнко, Гандзюк мала принципову позицію і завжди називала речі своїми іменами, зокрема щодо подій так званої "російської весни" на півдні України в 2014 році.

Моторошний напад на громадську активістку Катерину Гандзюк сталося 31 липня в Херсоні. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину невідомою рідиною. Жінка отримала опіки 40% тіла. Кислота потрапила активістці на спину і руку, а також частково на обличчя, зачепила очі.

Також Знай.ua писав про те, що поліція перекваліфікувала кримінальне провадження, за яким проводиться розслідування нападу на херсонську активістку Гандзюк на статтею "Закінчене вбивство" Кримінального кодексу України.