Буллінг - біда, яка актуальна в кожній школі. В Україні, на жаль, навіть нова реформа, не може впоратися з проблемою.

Згідно з даними звіту фонду ЮНІСЕФ в 2017 р. В Україні 24% дітей стали жертвами цькування в школах. До того ж близько половини потерпілих так нікому не зізнаються в цьому, - пише "Сьогодні".

школярі

Всього в світі піддається цькуванню близько 150 млн дітей - кожен другий учень у віці від 13 до 15 років.

Тільки за минулий рік, за даними МОН Українські психологи отримали більше 100 000 звернень з приводу буллінгу. Як бачимо, це не поодинокі випадки, а цілком системний процес, який спостерігається по всьому світу. В новинах часто з'являється інформація про випадки буллінг: тут і масові побиття, і психологічна цькування і навіть цькування з боку вчителів.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Цю стару і страшну "традицію" хочуть назавжди викорінити новим законом, який передбачає жортски санкції для кривдників, і не тільки для них, але і для батьків агресивних дітей і працівників навчальних закладів.

В залежності від тяжкості порушення, докумен передбачає штрафи від 340 до 3400 гривень. Штраф платитимуть або батьки порушників, або самі агресори, які досягли 16-річного віку.
Втім до нововведення ще чимало питань з боку юристів.

"Складно прогнозувати ефект від законопроекту, але якщо розглядати в аналогією з іншими законами про посилення відповідальності, то законопроект носить скоріше популістський характер. Досить проаналізувати ефект від аналогічних законів, коли посилювалася відповідальність за водіння у стані сп'яніння транспортними засобами. Як показує статистика, відповідної динаміки по зменшенню випадків керування транспортним засобом у стані сп'яніння, на жаль, не спостерігається, - кажуть юристи.

Юрист додає, що фіксувати випадки буллінг і складати протоколи про адміністративне порушення буде Нацполіція.
Втім, за словами фахівців, визначити склад злочину по кожній справі буде не просто.

А контролювати ситуацію, сприяти розслідуванню і збирати скарги мають вчителі та адміністрація школи.

Нагадаємо, батькам розповіли, як припинити побори в школах законним шляхом.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям показали, що буває в європейських школах за побори.

Також Знай.uа писав про те, що у Харкові принизили ученицю і викинули з шкилькного свята тільки тому, що батьки відмовляються від постійних зборів коштів.