Вселенський патріарх Варфоломій закликав Москву усвідомити, що Україна та її народ має повне право "на свою духовну незалежність". Також Варфоломій зазначив, що Російська православна церква повинна нарешті усвідомити те, що Української Церкви отримала автокефалію та змиритися з цим.

Про це повідомляє ASN.

"Вселенський Патріархат звільнив багато народів на Балканах, послабивши себе, але визнавши їх право на церковну незалежність ... і Москві варто було б визнати, що український народ, яким вона керувала в не православному порядку отримала кілька століть в свою юрисдикцію, або точніше в управління, що цей народ має право на церковну незалежність, на автокефалію ", - заявив Вселенський патріарх.

Крім того, відомо, що кілька днів тому президент України Петро Порошенко та патріарх Варфоломій підписали угоду про створення незалежної української церкви. У РПЦ не сприйняли цього договору, тому з жовтня ця церква заявила про розрив відносин з Константинополем, внаслідок того, що той зазіхнув на її канонічну територію.

Нагадаємо, раніше московські попи зважилися на дивний і підозрілий вчинок.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Предстоятелі всіх помісних православних церков отримали листи від глави російської православної церкви Кирила, у яких він закликав розпочати обговорення щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

Цю інформацію повідомив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату Микола Балашов, передає "РИА Новости".

Крім того, як повідомив представник Московського патріархату, у листах, надісланих главою РПЦ Кирилом, міститься пропозиція почати "загальноправославне обговорення" церковної ситуації, що склалася в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що Автокефалія в Україні: Вселенський патріарх поклав край суперечкам.

У неділю, 23 вересня, патріарх Варфоломій, здійснюючи Божественну літургію в Церкві св. Фоки в Стамбулі, проголосив, що надіслав усім повідомлення про те, що Україна якомога швидше отримає автокефалію, оскільки має на це право.

Також "Знай.ua" писав, про те, що Вселенський патріарх сказав своє останнє слово.