Тепер українським водіям доведеться ретельніше планувати поїздку в Польшу. Адже ціни на автопаливо у наших сусідів значно вищі, ніж українські, а польський дизель взагалі демонструє рекорд - 39,53 грн (5.27 zł) за літр! Такі тенденції не спостерігалися в Польщі вже більше чотирьох років.

ціни на бензин
ціни на бензин

Так, у Польщі різниця між дизелем і бензином дійшла до 1,43 грн (19 грошів), а от в Україні вона дорівнює 1,0 грн, в той час, коли дизель тут продають по 33,49 грн за літр. Про це пише портал "Політека".

подорожчання палива
подорожчання палива

Експерти з BM Reflex з'ясували, що диспропорції ще не були такими високими. Вартість важкого палива з серпня цього року стрімко зростає, а бензин навпаки — повільно, але знижує ціну. Аналітики агентства зазначають, що дизель може незначно зрости в ціні або її вартість залишиться на тому ж рівні.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

АЗС
АЗС

Сьогодні на польських АЗС можна заправитися бензином за 38,1 грн (5.08 zł) за літр, а газом — за 18,28 грн. (2.57 zł) за літр. В Україні ж залити літр А-95 можна за ціною 34,39 грн. Газ відстає від польського на 1,39 грн за літр беруть 16,89 грн в середньому.

Варто нагадати, що українські працівники за кордоном стали цінуватися особливо високо. Спеціалізовані іноземні форуми переповнені коментарями зарубіжних роботодавців, які рекомендують наймати на роботу саме українців. Роботодавці пишуть, що наші співвітчизники відповідальні, працьовиті, неконфліктні, а ментальність відповідає європейській.

Попит на українців як робочу силу за 2018 рік суттєво піднявся в Данії, Бельгії, Швеції та Франції – словом, навіть в тих країнах, які раніше не відрізнялися ажіотажем на українських працівників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща обмежить в'їзд заробітчан оскільки в країні розгулялася страшна інфекція. Влада буде вимагати в іноземців пройти вакцинацію від кору.

Міністр здоров'я Лукаш Шумовський підтвердив, що в його відомстві йде робота над проектом, що забороняти в’їзд до Польщі нещепленим громадянам третіх держав.

Нагадаємо, десятки тисяч головорізів: в Європі дозрів емігрантський жировик, шукають хірургів.

Як повідомляв Знай.uа мільйони українців провернули в Польщі геніальну аферу.

Знай.uа писав, суд заборонив фотографувати громадян, спочатку доведеться поговорити.