НБУ запустив опцію дистанційного відкриття банківських рахунків. Про це повідомила перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, передає Хвиля.

"Ще один крок у напрямку діджіталізації банківських послуг. Відтепер українці зможуть відкривати банківські рахунки дистанційно через систему BankID НБУ", повідомила Рожкова на своїй сторінці в Facebook.

НБУ
НБУ

"Для цього варто лише раз пройти ідентифікацію в одному з банків-учасників системи, після чого банківські сервіси стануть доступні на сайтах інших фінустанов, підключених до BankID", — пояснила вона.

український банк
український банк

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Зима буде без світла: тривожний прогноз Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

"Звичайно, є певні відкриті питання. Зараз тільки два банки підключені до цієї системи. Тому сьогодні скористатися цією можливістю зможуть далеко не всі. Однак з часом ми розраховуємо на розширення системи за рахунок підключення більшої кількості банків", — зазначила заступник глави НБУ.

Банк
Банк

Раніше ми писали, що ввести комісії та ліміти на зняття готівки з метою стримування відтоку коштів клієнтів 5 листопада був змушений"ВТБ Банк". Про це йдеться в офіційній звітності НБУ:

"Зараз ми спостерігаємо деяке зниження обсягу ліквідності АТ" ВТБ Банк ", яке відбувалося в процесі згортання діяльності АТ" ВТБ Банк "вже тривалий час і було поглиблено рішенням Апеляційного суду Києва від 5 вересня про блокування активів фінансової установи", - зазначено в повідомленні.

За даними НБУ, "ВТБ Банк" після вступу в силу судового рішення втратив шанс поповнювати ліквідність за рахунок реалізації набутого у процесі стягнення заставного майна та активів.

Втім, клієнтів запевнили, що ситуація з ліквідністю в "ВТБ Банк" ніяк не впливає на стабільність банківського сектора України, оскільки частка цієї фінустанови складає 0,6% від чистих активів платоспроможних банків.

Нагадаємо, в СБУ перерахували всі шахрайські схеми, які на сьогодні вдалося виявити при спробі взяти кредит на ім'я чужої людини.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям розповіли, як і де вони будуть отримувати пенсії після скандалу з "Укрпоштою" і закриттям відділень.

Знай.uа писав про те, що експерти розповіли, коли долар припинить знущання.