У жовтні в Україні подешевшав ряд соціальних продуктів харчування.

Про це свідчать дані інфляційного барометра, зафіксовані в період з 1 по 31 жовтня, пише Хвиля.

Зокрема, курятина подешевшала на 1,6% до 91,9 грн/кг, хліб пшеничний в середньому подешевшав на 15,5% до 23,6 грн/кг, яйця - на 0,6%, до 31,6 грн за десяток.

У магазині
У магазині

У той же час впала ціна на свинину - на 8,7% - до 104,4 грн/кг. Однак, подорожчала яловичина — на 4,2%, до 134,9 грн/кг.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У жовтні також впали в ціні крупи гречані - на 11,3% до 17,7 грн за кг, ковбаси на 0,3% до 178,1 грн за кг, рис на 0,2% до 26,2 грн за кг.

магазин
магазин

У той же час, відбулося подорожчання масла - на 0,05% до 37,7 грн/кг і молока — на 1,9% до 23,6 грн/л.

Раніше ми писали, що в Україні до кінця 2018 року підвищиться ціна на хліб — в середньому на 5%. Але, і без подорожчання його вартість навіть вище, ніж у деяких країнах Євросоюзу.

цыни на хліб
ціни на хліб

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Він також порівняв найдешевший хліб в ЄС та Україні.

"До кінця року вартість хліба зросте ще в середньому на 5%. У січні причиною подорожчання буде зростання мінімальної заробітної плати. Але оскільки підвищення планується лише на 12%, то це призведе до подорожчання до 3%. Урожай Україна зібрала непоганий — ця причина не зможе вплинути на вартість хліба", — написав Дорошенко.
За словами Дорошенка, найдешевший білий хліб в Україні дорожчий, ніж в магазинах Литви і Польщі, а ось чорний хліб дійсно коштує в рази менше, ніж в ЄС.
Нагадаємо, у ЗМІ з'явилася інформація, що в маршрутках передмістя Києва зросте ціна на проїзд. Вже з першого листопада будуть відомі остаточні тарифи.
За словами експертів, проїзд на найближче передмістя може зрости на 1-2 гривні, на більш дальні маршрути на 1-4 гривні. Нові тарифи набудуть чинності вже на початку листопада.