Для одержувачів субсидій з'явилися добрі новини. Так, у разі, якщо субсидії на комунальні послуги нараховано, але в листопаді платіжка за опалення або газ прийшла без її обліку, допомогу все одно нарахують.

Також відомо, що її розмір і наявність можна перевірити у реєстрі субсидіантів.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

На сайті teplo.gov.ua з'явилася інформація, що якщо субсидію раптом не нарахували, то українцям доведеться заплатити обов'язковий платіж, який було розраховано за ЖКП у вересні 2018 року.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Якщо управління соціального захисту населення прийняло у сім'ї документи на оформлення урядової знижки з оплати житлово-комунальних послуг, субсидія їй обов'язково буде призначено з моменту оформлення заяви, і відповідно буде здійснено перерахунок з місяця призначення житлової субсидії", - зазначається на сайті.

Варто нагадати, що українців з 1 грудня за борги по комуналці каратимуть. Так за неоплачені рахунки людей можуть залишити без опалення. Українців попереджають, що відповідне рішення прийматиме НАК "Нафтогаз", згідно з оновленими нормами Кодексу ГТС, компанія отримала право припиняти постачання газу.

Якщо раніше в опалювальний сезон робити це було заборонено, то до кінця 2018 року запрацюють нові правила. З одного боку, це поширена європейська практика – не сплачуєш за блакитне паливо, відповідно, не отримуєш його.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що затримки з призначенням субсидій в Україні пояснюються високою завантаженістю Управлінь соціального захисту населення, які опрацьовують більше 100 тисяч заяв на тиждень, і не встигають перенаправляти свої рішення в уряд для здійснення виплат.

Нагадаємо, Кабмін придумав секретне "покращення", але українці все дізналися і оніміли від шоку.

Як повідомляв Знай.uа нарахування субсидії: як платити за комуналку, поки чекаєте пільг.

Знай.uа писав, війна Нафтогазу і Газпрому: Україна дістала останній козир, в Кремлі добряче намокли.