Польські поліцейські заарештували 42-річного місцевого громадянина, який організував злочинний "бізнес". Відомо, що поляк насильно змушував сотні іноземців, серед яких були і українці, до важких фізичних робіт.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що жертвами цього "бізнесмена" стали 540 людей, які не отримали зарплат мінімум на 4,5 млн злотих (понад 33,3 млн грн).

Так, стало відомо, як працювала його жорстока схема. Цей громадянин за оголошенням знаходив для роботи на будівництвах поляків, а також громадян України, Білорусі, Грузії і Молдови.

українські заробітчани
українські заробітчани

Відомо, що з числа потенційних жертв відбирали тих, кому більше потрібна була робота, а також піддаються впливу і маніпуляцій. Таких працівників фірма спритника відправляла на роботу на будівництва в Польщу та Швецію.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Заробітчани
Заробітчани

Угоди з працівниками не підписували або складали незрозумілою для гастарбайтерів мовою, часто забирали паспорти та інші документи, зарплату не платили взагалі або видавали лише невелику частину.

Варто нагадати, що польській владі в даний момент є над чим поміркувати. Так, глава Євроради Дональд Туск закликав польських політиків вирішити, яке місце держава повинна займати в Євросоюзі. У підсумку, Варшава може за прикладом Лондона покинути блок. До такого сценарію, вважає він, може призвести втручання правлячої партії "Право і справедливість" (ПіС) в діяльність судових органів країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Польщі підприємець, який примушував до будівельних робіт українців, не виплачував зароблені гроші. Всього на вудку шахрая попалися сотні, які недоотримали більше мільйона євро зарплати і інших виплат. До речі, за нелегальне працевлаштування іноземця в Польщі роботодавцю загрожує штраф у розмірі 30 тисяч злотих.

Нагадаємо, щоб "прорватися" до Польщі, українцям доведеться серйозно розщедритися.

Як повідомляв Знай.uа українцям дозволили відпочивати на один день більше.

Знай.uа писав, Польща закриє двері заробітчанам, вимагає щеплення.