Якщо доходи громадян не змінюються, а тариф зростає, то сума коштів, яку людина сплачує за опалення, також не змінюється. Ріст тарифів повинан компенсувати субсидія.

Про це повідомили представники Мінсоцполітики.

газ

Оновлені тарифи, які сьогодні є для більшості громадян непідйомними, має компенсувати виділена субсидія, розмір якої також пропорційно збільшується.

Тобто сума, яку сплачує держава за людину, зростає відповідно до підвищення комунальних тарифів.

Таким чином, переконують у відомстві, субсидіанти не відчують здорожчання газу та інших послуг. Їхня частка оплати залишиться незмінною.

Нагадуємо, з 1 листопада в Україні діє новий тариф на блакитне паливо. Так, за тисячу кубів газу для потреб населення ціну підвищили до 8550 грн.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

опалення

Наступне підвищення запланували на травень, тоді ціна може зрости до 9851,66 грн за 1 тис. куб. м. А до 2020 вартість газу перетне так звану психологічну відмітку та досягне ціни в 12 313 грн.

Такою була вимога Міжнародного валютного фонду, який зобов'язав Україну встановити ціну на газ на рівні "ринкової".

платіжки

У той же час, канцлер Німечччини Ангела Маркель, яка нещодавно з робочим візитом приїздила до Києва, закликала українську владу не годувати народ ілюзіями щодо дешевого газу, адже такого бути не може. Крім того, вона поділилась власним досвідом нарахування неплатоспроможним громадянам субсидій та пояснила переваги німецької моделі виділення пільг.

Оплата комунальних до нарахування субсидії

Українцям пояснили, що в разі отримання платіжки за компослуги, в яких не відображений розмір субсидії, сплатити потрібно повну суму. Якщо робині все ж дадуть пільги, то пізніше за той місяць зроблять перерахунок.

Нагадаємо, що потрібно зробити українцям, яким затримують субсидії.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти розповіли фермерам, чим обернеться їх економія на добривах.

Також Знай.ua писав про те, що чим більше ростуть ціни на продукти, тим біднішим стає меню середнього українця. Громадяни у нашій країні левову частку сімейного бюджету витрачають саме на їжу. Місячна сума перевищила мінімальну зарплатню.

Дивіться: Чого чекати від цін з нового року