Затримки з призначенням субсидій в Україні пояснюються високою завантаженістю Управлінь соціального захисту населення, які опрацьовують більше 100 тисяч заяв на тиждень, і не встигають перенаправляти свої рішення в уряд для здійснення виплат.

Про це повідомили в прес-службі секретаріату Кабінету міністрів України, передає Хвиля.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

В КМУ обіцяють, що всі громадяни, які звернулися за субсидією і мають на неї право, отримають свої відшкодування з моменту подачі заяви вже "заднім числом".

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"У будь-якому випадку, якщо управління соціального захисту населення прийняло в родині документи на оформлення урядової знижки в оплаті житлово-комунальних послуг, субсидія йому обов'язково буде призначена з моменту оформлення заяви, і відповідно буде проведений перерахунок з місяця призначення житлової субсидії", — запевняють в уряді.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Ми писали, що на субсидию впливали виключно офіційні доходи домогосподарства. Про це повідомляють ЗМІ.

Однак зараз соцслужби враховують набагато більше чинників при отриманні допомоги від держави. Зокрема, мова йде про одноразові покупки на суму понад 50 тис. грн., наявність авто віком менше 5 років, проживання в квартирах понад 120 кв м і будинків понад 200.

Проте при призначенні субсидії не будуть враховувати аліменти і дотації на вирощування великої рогатої худоби.

У свою чергу експерт Музиченко Віталій розповів, що і нинішні критерії необхідно вдосконалювати, за що перед урядом було ініційовано таке питання.

Також ми повідомляли, що українцям представили новий сервіс. Тепер, щоб оформити субсидію, можна подати заявку, не виходячи з дому, просто в інтернеті. Про це глава уряду написав на своїй сторінці в Facebook.

Щоб максимально швидко подати заявку на допомогу від держави, можна зробити це онлайн.

Нагадаємо, министр-дієтолог Рева заявив, що у деяких українців потрібно відібрати субсидію.

Як повідомляв портал Знай.uа українці по-новому будуть отримувати паспорти.

Знай.uа писав про те, що українцям пояснили, як заощадити на електроенергії.