Дмитра Солунського в народі назвали Дмитро Міроточець, тому що з його мощей виділявся зціляючий міроелей. . Сьогодні потрібно піти в храм і поставити свічку за упокій родичів, друзів і близьких, після того, як провідати могили, де служать панахиду.А потім потрібно прийти додому і пом'янути мертвих млинцями і медом.

Перший млинець мажуть маслом з медом і кладуть на тарілку зі словами: «Пом'яни, Боженька, чесних рідних». Цей перший млинець їсти не можна, він для родичів, які вже покинули цей світ і сьогодні відвідують свій будинок. До речі, якби цей день був суботою, то потрібно приготувати особливий обід. На чолі столу ставлять той самий млинець, в середині блюдо з іншим млинцями і начинками. На столі має бути картопля, квашена капуста, солоні огірки і смажена курка.

На тарілку з одним млинцем потрібно покласти по ложці від кожного блюда для мертвих. Таке частування ставлять на новий рушник під образами і ставлять велику ємність з водою. Тому що вважається, що душі приходять не тільки на обід, а й скупатися.

Самим же в цей день не можна митися і прати. Тому що так відмитий бруд ллється на мертвих.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Залежно від того, хто перший переступив поріг будинку, таким буде наступний рік. Якщо людина хороша і заможна, то буде багатство.

За народною прикметою сьогодні можна попросити дерево знайти другу половинку. Потрібно обійняти березу і принести їй подарунок у вигляді хустки або стрічки. Також можна просити Дмитра зцілити хвороби і виконати мрію. Потрібно було взяти кленовий лист і проговорити йому своє прохання, а потім віднести його до дубовому дупла, кажучи слова: «Дмитро, ти в дупло заглянь і моє прохання дізнайся. Словом Божим буду просити, його скоріше виконати ».

Потім потрібно піти, не оглядатися і ні з ким не спілкуватися по шляху. Коли прийдете додому, тричі перехрестіться і способу будь-якого святого і випийте три ковтки свяченої води.

Раніше Знай.uа повідомляв, що тепер українці відзначатимуть ще одне державне свято.

Нагадуємо, що аура може розповісти всю правду про кожен знак Зодіаку

Також раніше Знай.uа повідомляв, чого чекати в Чорну п'ятницю 23 листопада і чи будуть реальні знижки