Наступного літа слід чекати різке підвищення електроенергії. Так, ціна за світло для населення може зрости одразу в 1,5 рази.

Про це повідомляє "businessua.com".

Чинний тариф покриває лише 50% економічно обґрунтованої вартості "струму". Після відкриття ринку тарифи будуть визначати попит і пропозиція.

лічильник

Національна комісія в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) наразі тарифи для громадян не переглядає, а от для підприємств вартість регулярно зростає.

Втім, за словами чиновників, утримувати таку ситуацію вдасться лише до липня 2019-го, коли відбудеться запуск ринку енергетики. А потім почнеться здорожчання і для побутових споживачів.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Тоді громадяни самостійно зможуть обирати постачальників послуг, а підприємства будуть конкурувати, пропонуючи вигідніші тарифи.

Прийдешній різкий стрибок тарифів визнають і в профільній комісії, і в Міненерго.

Глава НКРЕКП Оксана Кривенко повідомила, що електроенергія для населення могла б коштувати близько 1,85 грн за кВт*год. При цьому українці за перші 100 кВт*год платять всього 0,9 грн, а за кожен наступний - 1,68 грн.

Міненерго запропонувало вводити ринкові умови поступово, щоб згладити очікуваний стрибок. Для цього хочуть запровадити спеціальні зобов'язання і на перехідний етап зобов'язати постачальників "струму" продавати електроенергію населенню за нижчими цінами.

Нагадаємо, українцям пояснили, як формується ці на газ та хто набільше заробляє на тарифах.

Як повідомляв портал Знай.ua, стрибок тарифів на комуналку торкнуться не всіх. Найбідніші українці цього не відчують.

Також Знай.ua писав про те, що потрібно зробити українцям, яким затримують субсидії.

Дивіться: На скільки піднімуть тарифи на світло цієї осені