У Росії знову відзначилися православ'ям головного мозку, або просто - маразмом. Так, у місті Твер 4 листопада, у свято Казанської ікони Божої Матері, пройшла хресна хода з образом Пресвятої Богородиці.

Цікаво, що святу ходу супроводжував військовий оркестр, який грав широко поширений у нацистській Німеччині в 20-ті роки минулого століття марш, відомий у Росії, як "Марш авіаторів".

РПЦ
РПЦ

Про це стало відомо завдяки публікації відео інциденту в Twitter, який опублікував користувач "Присяжный заседатель ".

В соцмережах теж пройшлися маршем, тільки з жартів над цим інцидентом.

"21 століття, Твер. Господь, тут вже нічого не виправити, пали розкольників-єретиків!", "Іншого бразильського карнавалу у мене для вас немає", "Діди в трунах крутяться, як пропелери. Від заздрості", "По дорозі! Ні, не до раю, а психоневрологічного диспансеру!", "Не рівна година, незабаром і в церкву зганятимуть за рознарядкою, як на путінги", - написали в мережі.

Варто нагадати, що в середу, 7 листопада, стало відомо, що ректору московської духовної академії архієпископу Амвросію Віталію Єрмакову заборонили в'їжджати на територію України. Про це повідомив голова синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

"Архієпископа Амвросія сьогодні в Києві на паспортному контролі не пустили в Україну. Владика прилетів на актовий день Київської духовної академії, який тепер пройде без нього. Чекаємо подробиць", - заявив Легойда.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко відзначився жорсткою заявою в бік РПЦ на одному з офіційних заходів. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на прес-службу глави держави.

Нагадаємо, "наша маленька зграя йде в небо": Путін "катапультує" своїх попів разом з церквами.

Як повідомляв Знай.uа московські попи наважилися на радикальний крок.

Знай.uа писав, змиритися і забути: Вселенський патріарх приголомшив новою заявою.