Футбол був спільним інтересом усього сімейства. Мексиканський вболівальник Хільберто Мартінес давно мріяв відвідати чемпіонат світу разом зі своєю сім'єю: 42-річною дружиною Веронікою, 8-річним сином Дієго і 6-річною дочкою Мією. Батько вболівав за збірну Мексики, мати – за Аргентинську команду. Любов до цього виду спорту перейшла у спадок і маленькому Дієго.

І диво, у фінал Чемпіонату Світу пройшли улюблені збірні – Аргентина і Мексика. У матчі також мав брати участь кумир маленького Дієго, бразильський нападник Неймар. А 6-річна Міа, маленька прихильниця танців, вмовила батьків показати їй Великий театр і зводити на балет. Рішення було одноголосним: на футбольний фестиваль вони поїдуть всією дружньою родиною.

Проте, Мрії так і не втілилися в реальність. За два місяці до запланованої поїздки його близькі загинули у страшній автокатастрофі. Горе від втрати, похорон, судові розгляди – думки про футбольний фестиваль, здавалося б, назавжди залишили вбитого горем чоловіка.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Психолог настійно рекомендував йому вирушити на чемпіонат в Росію і втілити мрію сім'ї в реальність, але той категорично відмовлявся. Але один дзвінок змінив рішення.

Через ЗМІ про подію дізнався воротар Мексики Гільєрмо Очоа. Він так перейнявся зворушливою історією сім'ї Мартінес, що відправив короткий смс-повідомлення Хільберто:

"Твій Дієго буде ангелом, який дасть мені крила".

Ці слова убитий горем чоловік прочитав перед похоронами, після чого вирішив, що поїздці бути. Хильберто відвідав всі 5 матчів.

Пізніше він зізнався:

"Тепер я розумію, що рішення було правильним. Найжахливіше було дзвонити в авіакомпанію та готелі з проханням поміняти імена у квитках і резервах. Зі мною поїхали друзі і на наших футболках були імена дружини і дітей. Це було зроблено в пам'ять про них".

Після перемоги збірної Мексики Хильберто знову отримав повідомлення від Очоа: "Це все заради твоєї сім'ї" - коротко написав воротар.

Будучи в Росії, для Мартінеса записав відеозвернення і сам Неймар, кумир загиблого Дієго:

"Не можу уявити, як вам було останні місяці, як вам було важко. Я знаю, що ви тут заради сім'ї, заради виконання їх мрії. Я вдячний вам за все, що ви сказали, і я сподіваюся, ви полюбите бразильський футбол. Я знаю, що таке бути батьком, і продовжую грати заради сина, і я щасливий на полі".

Нагадаємо, англійка Антонія Ніколь розповіла про те, як її покійна мама розіграла тата, а він дізнався про це тільки через багато років після його смерті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дивом уціліла в ДТП з Зайцевою виклала розпачливий пост.

Також "Знай.uа" писав, ці листи змушують згадати про рідних і розплакатися.