В Україні починається третій етап впровадження україномовного продукту на радіостанціях. Новий закон збільшує квоти, тепер пісень на солов'їній складатиме в ефірі не менше 35% на добу.

Така норма передбачена законом "Про телебачення і радіомовлення", - пише Politeka.

Ця норма поширюється і на прайм-тайм, де тепер також не менше 35% пісень будуть звучати українською.

закон

Закон з квотами на україномовний контент діє вже два роки. Незважаючи на початкове обурення в зв’язку з такими жорсткими заходами, за весь цей час жодна радіостанція не закрилася, а ось українських пісень різних жанрів лише збільшується, крім того, суспільство по-іншому поглянуло на вітчизняний продукт.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Спочатку україномовних пісень на радіо складало 25%, під час другого етапу -30%, і заключний етап збільшення квот передбачає 35% ефіру солов'їною.

Варто відзначити, що за порушення даних квот для власників радіостанцій передбачені покарання – штрафи. Так, в минулому році штрафи за порушення квот отримали чотири великі радіостанції. Це Kiss FM, "Шансон", "Ера ФМ", і "Люкс ФМ". Найбільший штраф отримала "Ера ФМ" – 317 тис. гривень.

До цього повідомлялося, що в Україні ввели заборону на публічне використання "російськомовного культурного продукту" в будь-яких формах.

Відповідний мораторій ввели вже кілька регіонів. Це означає, що відтепер там буде заборонено включати фільми і пісні російською мовою в громадських місцях.

Нагадаємо, Олег Ляшкол розкритикував президента та його блок в контексті мовного закону.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні заборонили ще один фільм, у якому знімався шоумен та гуморист Володимир Зеленський.

Також Знай.ua писав про те, що мовне питання у Верховній Раді розпалило гарячі дискусії.

Дивіться: Що готує новий мовний закон