Вчені повідомили чарівну новину. У листопаді українці зможуть спостерігати відразу декілька метеоритних дощів.

Як повідомляє The Guardian, перший дощ Тауриди пройде 9-10 листопада в південній півкулі Землі, а 10-11 числа добереться до північного. Однак потік метеоритів буде незначним, близько п'яти в годину.

Але як запевняють у виданні, їх повинно бути видно в небі по всьому світу протягом більшої частини місяця неозброєним оком. Так, що не забудьте виглянути з вікна, можливо вам пощастить побачити падаючу космічну красу.

Та незабаром, як передає The Hutchinson Post, з 17 на 18 листопада, жителі Землі побачать метеоритний дощ Леоніди. Він відомий сильним потоком. Відзначається, що краще всього спостерігати за явищем після півночі. В основному метеорів буде видно з східної сторони горизонту.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Зазначимо, множинне падіння метеоритів на Землю відбувається зазвичай в результаті руйнування великого метеорита. Як відомо, після падіння метеорита утворюється кратер, у випадку ж з метеоритного дощу – утворюється так зване кратерне поле.

Найбільший у світі - залізний метеорит Гоба. Він впав на територію сучасної Намібії приблизно 80 000 років тому. А знайшов його у 1920 р. власник розташованої неподалік ферми Hoba West, від якої метеорит і отримав свою назву. На той момент маса Гоби становила близько 66 т, але ерозія, вандали і вчені "відібрали" у нього 6 т.

На території України, серед знайдених, найбільшим виявився метеорит Княгиня.

А всього в Україні знайдено 43 метеорита. Серед них є Сухий Лиман, Генічеськ, Харків, Одеса, Біла Церква – метеорити, яким дали імена населених пунктів, поблизу яких вони впали або їх знайшли. "Найстаріший" український метеорит – Овруч, впав у 1775 р. "новий" – Верхній Салтів. Коли він впав на Землю – невідомо, але знайшли його в 2001 р.

Нагадаємо, днями в Японії стався інцидент, в результаті якого людям вдалося в буквальному сенсі слова потримати в руках уламки природного явища віком приблизно 4, 5 млрд років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики в США прийшли до висновку, що живі організми здатні розселитися по всьому Чумацькому Шляху завдяки різним космічним об'єктам, у тому числі і метеоритам, астероїдам і кометам.

Також "Знай.uа" писав, у мережі з'явилися перші дані знімки з ровера MASCOT, сів на поверхню астероїда Рюгю минулого тижня. Вони вказують деякі аномалії. Судячи за даними, на поверхні астероїда дуже мало пилу. Це в буквальному сенсі поставило вчених у глухий кут.