Днями активіст ініціативи "Хто замовив Катерину Гандзюк" та близький друг загиблої Роман Синіцин висловив свою власну думку про те, чому Луценко, Аваков і Грицак знають реальних організаторів вбивства, але мовчать.

Про це пише видання ЛІГА.net.

У ході розмови він наголошує, що для України напади на громадських активістів давно вже стали буденним явищем.

"Системність зауважив на початку минулого року, десь у лютому після, першого нападу в Одесі на Сергія Стерненко. Після цього відстежувалася чіткий ланцюжок: Стерненко - Устименко (Автомайдан, Одеса) - Нікітенко (журналіст, Херсон) - Гандзюк (померла в слідстві хіможогов, Херсон) - Михайлик (член партії "Сила людей", Одеса)", - розповідає Роман.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На запитання, які напади він вважає найбільш зухвалими, активіст однозначно відповів - замахи на Гандзюк та Стерненка.

вбивство Катерини Гандзюк
вбивство Катерини Гандзюк

"Позавчора журналісти "злили" одного з посередників вбивства Каті (Йдеться про публікацію, де називається прізвище причетного до справи помічника народного депутата БПП Миколи Паламарчука - Ігоря Павловського). Через це у Луценка була істерика в Раді. Ми знаємо, хто, кому і скільки передавав грошей за напад на Катю. Замовник насправді не один", - розповідає Роман.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Активіст упевнений, що гроші завозилися в Херсонську поліцію і прокуратуру, щоб не шукали реальних замовників. У Херсоні була стратегія: ліпити з виконавців замовників.

"Ми знаємо: хто, кому і скільки передавав грошей за напад на Катю. Як тільки це розійшлося, Новикова просто відпустили, як ні в чому не бувало. Уявіть розмір fuck-up поліції в такому резонансний злочин! І нікого з Херсонської прокуратури або поліції не звільнили. Більш того, начальник Херсонського обласного главку Артур Меріков на День Незалежності отримав погони генерала", - шокує Роман.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Примітно також і те, що головний виконавець Сергій Торбін, який отримав гроші від вищої ланки злочину, спочатку визнав провину, а потім відмовився від показань.

Згідно зі слідством - головний організатор вбивства Катерини Гандзюк. Знає наступний ланцюжок людей, пов'язаних із замовниками. Відмовився від перших свідчень і замовк.

Генпрокурор звинуватив деяких депутатів в піарі на крові. Але насправді це він у першу чергу піариться на крові замість того, щоб робити свою роботу. І Луценко, і Грицак, і Аваков прекрасно знають, хто замовив Катю. У цих колах - це не секрет, стверджує Роман.

Нагадаємо, розслідування резонансного убивства громадської активістки Катерини Гандзюк обростає новими подробицями.

Як писав раніше Знай.ua, активісти звинувачують помічника депутата у вбивстві Гандзюк.

Також Знай.ua писав про те, що оприлюднено відео зі слідчим експериментом і свідченнями учасників нападу на Гандзюк.