Перелік його злочин цілком потягне на криваву біографію Чикатила. Сергій Ткач, більш відомий як "пологівський маніяк", рецидивіст із страшним минулим, кілька днів тому помер у Житомирській установі виконання покарань №8.

Там він відбував довічне ув'язнення за 37 вбивств зі зґвалтуваннями, а сам він стверджував, що зґвалтував і вбив 107 людей.

Сергій Ткач: маніяк, страшніший за Чикатила

Народився він у селищі Кисельовськ Кемеровської області (Росія) 15 вересня 1952 року. Ще у школі полюбив спорт, активно займався легкою атлетикою, відслужив в армії, а потім влаштувався у міліцію. В органах займав посаду криміналіста.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Однак через кілька років його звільнили за фальсифікацію результатів експертизи. На початку 1980-х він розлучився з першою дружиною і переїхав до Криму, де жили його родичі.

Імовірно в 1980 або 1981 році у Криму він скоїв перше вбивство - задушив і зґвалтував молоду жінку. Потім стверджував, що після цього вбивства зателефонував до міліції і зізнався в ньому, але йому не повірили.

Згодом стало відомо про серію вбивств у Павлограді, припускали, це також справа рук Ткача, адже він туди якраз переїхав. Більшість жертв рецидивіста – діти.

31 жовтня 1984 року він задушив і зґвалтував 10-річну Олю Дмитренко в руїнах колишнього маслозаводу, взявши на пам'ять її нотний зошит, який потім у нього знайшли, 13 лютого 1985 року Ткач вбив восьмирічну Олю Шувалову - у підвалі багатоповерхівки, в якій вона жила.

Інколи він душив і старших дівчат, але вік ніколи не перевищував 20-ти.

Іноді жертвами ставали і молоді дівчата - не старше 20 років. Зазвичай Ткач спочатку душив своїх жертв, а вже потім ґвалтував. Тільки в Дніпропетровській області він відправив на той світ півсотні людей.

Дивіться: "Пологівський маніяк" за ґратами знайшов кохання та став батьком

Ткача подали у розшук, склали фоторобот, взяли свідчення сусідів та колишніх колег. На допиті пізніше він зізнався у вбивствах на Харківщині: переконував слідчих, що випив і після цього безцільно йшов тополиною алеєю біля кладовища, де зустрів дівчинку, на яку напав.

Останній жертві Ткача було дев'ять років. Він вбив її на березі місцевої річки. Коли дівчинку стали шукати, місцевий житель розповів міліції, що бачив, як Ткач купався з нею та її друзями.

Явку з повинною він написав про 107 жертв, хоча не за всіма фактами злочинів відкривалися кримінальні провадження. У судовому порядку вдалося довести тільки 37 випадків.

"Ні, мені їх не шкода. Але я не хотів вбивати, якось само вийшло. Спочатку, дійсно, було страшно. Якби не смертна кара, я, можливо, сам прийшов би з повинною. А потім якось звик", - такими словами завершився останній коментар в житті Ткача.

У 2008 році Сергія Ткача засудили до довічного ув'язнення. 4 листопада 2018 року близько 15:00 66-річному Сергію Ткачу стало зле у в'язниці - у нього був дуже низький тиск. Йому викликали швидку, але вже о 19:00 він помер. Повідомлялося, що причиною смерті стала серцева недостатність.

Дивіться: Маніяк Сергій Ткач, засуджений до довічного, помер від серцевої недостатності

Цікаво, що відповідальність за його злочини "повісили" й на інших: приміром, на початку 2000-х років засудили Володимира Світличного за підозрою у вбивстві та зґвалтуванні його власної дев'ятирічної дочки Ольги Світличної та у скоєнні інших злочинів.

Суд над ним так і не відбувся, чоловік повісився в камері Дніпропетровського СІЗО.

16 жовтня 2008 року з уроків у школі забрали 14-річного Якова Поповича. Його звинуватили у вбивстві дев'ятирічної родички Яни Попович. Підлітка засудили до 15 років ув'язнення, з яких він відсидів більше восьми. Після зізнання Ткача у цьому вбивстві, Якова Поповича не випустили із в'язниці доти, доки Ткачу не винесли вирок.

Дивіться: Пологівський маніяк: інтерв'ю кровожерного вбивці

Нагадаємо, один із найкривавіших злочинців сучасної Росії Володимир Цеповяз, засуджений із банди "Цапков", черговий раз опинився в епіцентрі скандалу. Як повідомляв "Знай.ua", американським силовикам вдалося визначити особу стрілка, який 7 листопада масово розстріляв людей у Каліфорнії. Також "Знай.ua" писав, королева краси потрапила до місць позбавлення волі за незаконні дії, які вона вчинила проти мільйонера.