Один із найкривавіших злочинців сучасної Росії Володимир Цеповяз, засуджений із банди "Цапков", черговий раз опинився в епіцентрі скандалу. Зараз він відбуває 20-річний термін в амурській колонії, але режим навряд чи можна назвати "суворим".

Банда "Цапков": життя на широку ногу у в'язниці

Банда "Цапков"
Банда "Цапков"

У мережу просочилися знімки, де він разом зі спільниками влаштував вечерю на зразок ресторанної. Яких тільки делікатесів не було на столі, морепродукти (червона ікра та риба), краби під соєвим соусом, навіть шашлик. Фото злила, до речі, колишня злочинця, Наталія. Згодом їх справжність офіційно підтвердили і слідчі.

Банда "Цапков"
Банда "Цапков"

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як склалося так, що рецидивіст живе за гратами на широку ногу, витрачаючи до трьох мільйонів рублів на рік? Виявилося, він телефонував дружині, висилав номери банківських карт, вона відправляла туди гроші.

Банда "Цапков"
Банда "Цапков"

Продукти інколи купував через посередника в Амурській області і навіть запрошував до себе лікаря-стоматолога, якому платив "пристойні суми". Більш того, засуджений фінансував власну пасіку, просто посеред колонії, купував бджіл і нові вулики.

Банда "Цапков"
Банда "Цапков"

Але пізніше Наталія дізналася: чоловік вліз в борги:

"Говорила з ним про це, пояснювала, що не можу більше відправляти йому такі суми. Коли я відмовляла в перекладі, кричав у слухавку, ображав", - скаржилася вона в коментарі місцевим ЗМІ.

Банда "Цапков"
Банда "Цапков"

Колишня подала на розлучення ще рік тому, тепер він намагається через суд забрати у неї сімейний бізнес, підприємство "Слава Кубані". За допомогою адвоката також хоче стягнути орендну плату за землю в розмірі майже 10 мільйонів рублів і просить накласти на компанію арешт:

Банда "Цапков"
Банда "Цапков"

"Колишній чоловік, мабуть, впевнений, що заплатить і опиниться на волі. У мене заарештували всі землі, мені по судах бігати треба і підприємство якимось чином зберегти - 350 осіб можуть залишитися без роботи", - скаржиться Наталія.

Дуже дивні виправдання такому елітному життю у колонії знаходять і слідчі. Говорять, ніби фото зроблені ще три роки тому, а вся біда – у корупції в регіонах:

Банда "Цапков"
Банда "Цапков"

"Що тут скажеш - уникнути корупції в далеких регіонах складно, особливо якщо у злочинця, який вступає в змову з співробітниками, дар переконання і, головне, божевільні гроші. За результатами перевірки було покарано кілька співробітників", - пояснили у відомстві.

Але чому ж у СІЗО арештантам досі ніхто не забороняє замовляти і ікру, і шашлик, та й мобільні телефони наче не забирають?

Банда "Цапков"
Банда "Цапков"

Цікаво, що В'ячеслав Цеповяз - один з подільників ватажка банди Сергія Цапка, яка діяла в станиці Кущевській Краснодарського краю в 1990-2000-х роках, їх так і називали потім – "Кущевська банда".

Восени 2010 року за наказом ватажка напали на сім'ю фермера Аметова і вбили 12 осіб, в тому числі чотирьох дітей. Цей злочин став одним з найбільших масових вбивств в історії Росії.

"Фермер заважав мені вести бізнес, підривав мій авторитет. Тому я хотів, щоб він мучився сам і бачив, як мучаться його близькі. Ми витягли його в зал - він ще дихав, і на його очах розправилися з іншими. Потім кинули тіла в одну купу, а зверху, на гору трупів, поклали дев'ятимісячну Аміру - внучку Аметова. Вона жива була, плакала. Тіла облили бензином і підпалили", - розповідав сам ватажок банди на суді.

Ватажки банди Сергій Цапок, Володимир Алексєєв і Ігор Черних були засуджені до довічного ув'язнення. Миколу Цапка-старшого (дядька Сергія) і Володимира Цеповяза засудили до 20 років (пізніше Верховний суд скоротив йому термін до 19 років 10 місяців позбавлення волі), а Володимира Запорожця - до 19 років ув'язнення.

Матір Сергія Цапка засудили за шахрайство, у вересні цього року вона вийшла на свободу по УДО. Сергій Цапок помер в ніч на 7 липня 2014 року в медчастині краснодарського ізолятора. За попередніми даними, причиною смерті стала закупорка легеневої артерії після відриву тромбу. За два дні до його смерті в тому ж СІЗО вчинив самогубство Ігор Черних.

Дивіться: справа банди "Цапков", перебування у в'язниці та судові вердикти

Нагадаємо, у Черкаській області затримали рома, якого підозрюють у згвалтуванні та побитті до смерті жінки Як повідомляв "Знай.ua", у місті Фастів випадкова перехожа виявила валізу з розчленованим тілом. Також "Знай.ua" писав, пасажир влаштував запеклу бійку у римському метро.