1 грудня в Україні відбудеться підвищення соцстандартів, збільшать прожитковий мінімум та мінімальну суму аліментів. Крім того, відбудеться індексація пенсій.

Про це заявив заступник голови Стратегічної групи радників при Кабінеті міністрів України Павло Кухта.

пенсіонери

Чиновник пояснив, у чому переваги пенсій "без політики" та чи вистачить коштів, щоб провести дану процедуру.

Індексація пенсій в Україні запроваджена у такому вигляді вперше. Її було запроваджено під час пенсійної реформи, і суть цієї ідеї полягає в наступному: закласти деполітизований механізм індексування пенсії, який не залежав би від рішень уряду.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

бідність

Процес буде автоматичним, тобто в законопроекті зазначається, що виплати просто щороку індексуються на зростання заробітної плати, за принципом 50 на 50. Половина - зростання.

Технологія передбачає, щоб пенсії зростали повільніше за зарплати, але швидше за інфляцію.

За словами чиновників, ситему запозичили в Європі. Такий досвід має Швейцарія. Там зарплати ростуть таким ж темпами, що і економіка, і якщо підвищувати пенсії такими ж темпами, скоріш за все, бюджет цього не витримає, оскільки доходи бюджету теж зростають разом з економікою.

гроші

З іншого боку, зарплати зростають швидше за інфляцію, і індексація пенсій - це щось середнє між зростанням зарплат та зростанням цін, щоб реальні доходи пенсіонерів трохи зростали, але повільнішими темпами, ніж зарплати.

В іншому випадку, наш держбюджет просто не втримає такого навантаження.

Наразі, за словами представників уряду, зробити сиcтему таким чином, щоб вона не просто працювала, а й захищала українських громадян від політичних рішень.

Політик стверджує, що нині держбюджет закладає достатньо коштів на реалізацію програми.

Нагадаємо, українцям нагадали, як отримати новий паспорт та навіщо це потрібно.

Як повідомляв портал Знай.ua, українським захисникам пообіцяли більше грошової допомоги.

Також Знай.ua писав про те, що наступного літа слід чекати здорожчання електрики.

Дивіться: Пенсійна реформа - цинічний обман. Тимошенко про програму уряду