З 6 листопада в Україні запускається новий інструментарій перерахунку пенсій для колишніх військових.

Про це повідомляє "Хвиля".

Згідно з Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", тепер розмір пенсій осіб, звільнених від військової служби буде визначатися виходячи з вислуги років. Роль страхового стажу буде знижено.

військові
військові

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Крім того, тепер при подачі заяви про перерахунок пенсії, екс-військовослужбовцеві потрібно надати наступні документи:

- виписку з наказу про звільнення з зазначенням вислуги років;

- копію послужного списку особи;

- копію військового квитка або довідку з комісаріату;

- копію трудової книжки або документи, що підтверджує страховий стаж.

військові ЗСУ
військові ЗСУ

Раніше повідомлялося, що українцям пояснили, що у разі отримання платіжки за компослуги, в яких не відбито розмір субсидії, потрібно сплатити повну суму. Якщо у сім'ї все ж дадуть пільги, то пізніше за той місяць зроблять перерахунок.

Про це заявили в Мінсоцполітики.

тепло
тепло

Таким чином, якщо у листопаді платіжка за газ чи тепло надійде без відображення субсидії, то пізніше буде проведено перерахунок оплати, а сам розмір субсидії можна уточнити в реєстрі субсидіантів. При цьому у разі ненарахування субсидії, українці повинні все одно оплачувати обов'язковий платіж - той, який їм був розрахований до сплати за воду, світло і газ у вересні цього року.

ціна на газ
ціна на газ

Втім хвилюватися не варто, заспокоюють в службі соцзахисту, всі перерахунки українці отримають пізніше і їм буде компенсовано ті суми, які вони сплатили раніше.

"Затримки в основному виникають через несвоєчасне подання місцевими органами інформації про склад зареєстрованих осіб, переліку житлово-комунальних послуг і тарифи в місті", - додали в міністерстві.

Нагадаємо, що потрібно зробити українцям, яким затримують субсидії.

Раніше портал Знай.ua повідомляв, що експерти розповіли фермерам, чим обернеться їх економія на добривах.

Також Знай.ua писав про те, що чим більше ростуть ціни на продукти, тим біднішим стає меню середнього українця.