Всесвітній день науки за мир і розвиток

Цей день відзначають щороку, щоб підвищилося суспільне усвідомлення про користь науки для всього світу, також день нагадує всьому світу, що потрібно використовувати досягнення науки для розвитку і на благо людства. Одними з цілей дня вважається відновлення зобов'язань народів в науці за мир і розвиток, а також проінформувати громадськість про те, на скільки важлива наука і розірвати перешкоду між наукою і суспільством.

Міжнародний день бухгалтерії (День бухгалтера)

Вибору дати свята послужила подія кінця 15 століття - 10 листопада 1494 року в Венеції була опублікована книга Луки Пачіолі (Luca Pacioli) «Все про арифметику, геометрію і пропорцію» (Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalita), в якій автор спробував підсумувати знання про математику того часу. Одна з глав книги називалася «Про рахунки і інші записи» (Particularis de computis et scripturis) і містила докладний виклад бухгалтерської справи Венеції. Це була перша друкована праця про метод подвійної бухгалтерії, праця, яка послужила основою створення деяких широко поширених робіт з комерційної бухгалтерії. У книзі була описана велика частина облікового циклу в тому вигляді, в якому вона відома в даний час.

Всесвітній день молоді

Цей день встановили на честь заснування Всесвітньої федерації демократичної молоді. Ця подія відбулася в 1945 році в Лондоні під час Всесвітньої конференції молоді. Історичну конференцію скликали за ініціативою Всесвітньої ради молоді, а її створили за часів Другої світової, щоб боротися з фашизмом. На конференцію прийшли 30 млн молодих людей, хоча і з різними політичними ідеологіями, релігіями і національностями, яких було 63. Відтоді міжнародне об'єднання молодіжних організацій стало центром молодіжного демократичного руху в усьому світі, воно об'єднує молодих людей усього світу, не залежно від їх політичних поглядів чи релігійних, не залежно від раси і національності.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Православні свята:

  • День пам'яті мучениці Параскеви, названої п'ятницю.
  • Святителя Димитрія, митрополита Ростовського.
  • Пpеподобного Іова, ігумена Почаївського.
  • Святителя Арсенія I, архієпископа Сербського.

Параскева-П 'ятниця, Бабина заступниця

У цей день відзначається день святої Параскеви, християнської великомучениці, що жила в 3 столітті в Малій Азії. Навіть якщо цей день не був п'ятницею, тиждень все одно називали П'ятницький. Параскеву вважали святою для жінок, вона покровителька шлюбу та сім'ї. Зазвичай саме їй молилися і питали у неї, як краще вийти заміж і жити щасливо, або просили допомогти в цьому. Також її просили дати домашнє благополуччя і захистити від хвороб.

Іменини в цей день

Анна, Арсеній, Опанас, Георгій, Дмитро, Іван, Кузьма, Максим, Неоніла, Микола, Павло, Парасковія, Степан, Терентій

Раніше Знай.uа повідомляв, що тепер українці відзначатимуть ще одне державне свято.

Нагадуємо, що аура може розповісти всю правду про кожен знак Зодіаку

Також раніше Знай.uа повідомляв, чого чекати в Чорну п'ятницю 23 листопада і чи будуть реальні знижки